Home / Mode / klätterskor
klätterskor

klätterskor

Klätterskor är speciella och mycket åtsittande skor för sportklättring. Deras oprofilerade sulor ger klättrare bättre grepp på stegen. Skorna varierar i passform, snitt och typ av stängning.

Klassificering av kategorin klätterskor

Klätterskon är en sportig, robust sko som lämpar sig för klättring och bergsklättring. Klätterskorna sitter väldigt nära foten och har en patenterad sula för optimalt halkskydd. Professionella klättrare och bergsbestigare har vanligtvis flera skor med sig, eftersom de olika klätterskorna skiljer sig åt i fästsystem, struktur och passform.

konstruktion och material

Klätterskor har följande mycket viktiga struktur: Sulan på klätterskorna är vanligtvis profillös och klacklös. Kanten på skorna avslutas med en gummikant. På vissa modeller sträcker sig detta utanför sulan för att förhindra att skon sträcker sig.

Klätterskor består av en ovandel av läder eller syntetiskt läder. Höstens och vinterns stilar är fodrade och vissa stilar har dragflikar för att göra det lättare att glida.

betydelsen av tån

Tån är olika beroende på klättervägg.

  • Pointe skor rekommenderas för klättring i kalkstensområden.
  • Rektangulära kanter är helt rätt för klättring

Förslutningstyper och skötseltips

De flesta klätterskor stängs med snören eller kardborreband. Eftersom de flesta klätterskorna bärs barfota finns det några viktiga tips om skötsel och luktkontroll att tänka på.

Fotsprayer och tidningar hjälper också till med att klättra på skor och tvätta i tvättmaskinen. Om det här är första gången du köper bör du ta dig tid och noggrant testa passformen.

Scarpa Force V klätterskor - herr |  REI Co
Scarpa Vapor V klätterskor - herr |  REI Co
evolv Shaman klätterskor |  REI Co
La Sportiva TC Pro klätterskor |  REI Co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*