Home / Dekoration / köksbelysning
köksbelysning

köksbelysning

Ett kök är ett funktionellt utrymme där du kan laga mat, ibland äta och göra tusen andra saker. Därför bör den vara ordentligt upplyst. Att installera rätt belysning i ditt kök kan hjälpa dig att få ut det mesta av din köksdesign, maten du lagar och känslan av utrymmet. Varje bra design av köksbelysning har olika lager för att ditt kök ska kännas varmt och inbjudande. Samtidigt ger den funktionell arbetsbelysning och framhäver olika accenter för en attraktiv övergripande estetik. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt belysning för rummet.

hänge / ljuskrona

Perfekt för allmän eller omgivande belysning, hängen eller ljuskronor kan lägga till visuellt intresse – en viktig funktion i köket. När du väljer dessa dekorativa lampor för ditt kök, se till att välja enheter som kastar ljus i alla riktningar för att förbättra den övergripande omgivande belysningen i rummet. Eller alternativt, välj en med en skugga som riktar ljuset nedåt för att skapa arbetsbelysning, speciellt över en ö. Du kan välja mindre taggar som kan placeras sida vid sida för att skapa en mer öppen känsla och skilja vardagsrummet från köket, eller större, tyngre taggar för att göra ett dekorativt uttryck.

tak lampor

LED-kanalljus har ersatt lysrörsbelysning i köket. LED-kanaler är extremt energieffektiva, erbjuder en mycket hög belysningsnivå, en slimmad design och är underhållsfria eftersom LED-lamporna är inbyggda. De senaste modellerna har till och med inbyggda närvarosensorer, perfekta för skafferiet, grovköket eller tvätten i ditt kök.

Under garderobsbelysning

Belysning under skåp är ett måste i köket – det ger en fantastisk källa till arbetsbelysning ovanför dina bänkskivor. För att få belysningsinstallationen rätt under skåpet måste du gömma lamporna bakom kanten på skåpen så att du bara kan se ljuset och inte armaturen. För arbetsbelysning ska lampan placeras i den första tredjedelen av huset. Men om du vill framhäva en snygg backsplash är det bäst att placera ljuset på baksidan av fodralet där det möter väggen bakom. LED under skåp eller slimline beslag samt LED-strips är utmärkta ljuskällor under skåpet.

Infälld köksbelysning täckt |  Pro Remodel
Pendellampa för kök Bar taklampor Modernt lampglas.
60 underbara köksbelysningsidéer - Modernt ljusarmatur
9 bästa taklampor för kök - (2020 recensioner och guide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*