Home / Dekoration / Kronblad golvlampa

Kronblad golvlampa

Naturen inspirerar alltid kreativa människor och verket vi delar idag är en av dem, och det är inspirerat av blommor för att vara exakt – kronblad.

Den Valencia-baserade studion Smallgran har utvecklat en Rolo golvlampa som kan ge både direkt och mjukt ljus tack vare sina flexibla ”kronblad”. Varje kronblad kan modifieras separat – långsträckt eller krökt – och därmed tillåter lampan olika belysning i varje riktning, vilket skapar flera miljöer i samma utrymme. Du kan till och med lysa upp en del av rummet starkt och hålla den andra delen mörk om du vill – lampans unika konstruktion tillåter detta.

Varje kronblad består av en stålremsa som håller den rak eller vriden och en 3D-printad termoplastisk polyuretanskiva. Utöver kronbladen finns en stålbas i vilken uttaget, träparaplyringen och paraplyet skruvas fast. Pjäsen finns i svart och ser väldigt ovanlig ut. Det är en unik kombination av industriell design och en naturinspirerad look. Skaffa en till ditt hem och skapa så många upplysta miljöer du behöver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*