Home / Dekoration / Lägenheter Centruries Gammal byggnad
Lägenheter Centruries Gammal byggnad

Lägenheter Centruries Gammal byggnad

Denna lägenhet ligger i det historiska hjärtat av Toruń, Polen – en vackert bevarad medeltida stadskärna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är ett fantastiskt modernt utrymme med massor av stil. Projektet, designat av den polske arkitekten Paweł Tatara och arkitektbyrån Znamy Się, ställer en viktig fråga: hur balanserar man behovet av ett modernt boende med kravet på att bevara stadens arkitektoniska arv?

En matris av runda fönster, som en gång användes för att lasta och lossa säckar med spannmål på lagret, ger byggnaden en sagolik kvalitet, förstärkt av det klarröda tegelverket och det branta taket.

Arkitekterna tog till sig färgen och ökade utrymmet genom att introducera unika detaljer och toner, särskilt i designen av badrummen. Tänkt som en monokromatisk stålkub, ligger badrummet i mitten av lägenheten och tjänar flera syften, inklusive att fungera som en buffert mellan vardagsrums- och sovutrymmena och introducera ett modernt element mitt i den månghundraåriga arkitekturen med träbjälkar, runda fönster och tjocka murade väggar.

Införandet av badrummet som en separat volym ger möjlighet till anpassning, där varje lägenhet har en annan färg och livfull nyans tillsammans med den annars vanliga neutrala paletten av vitt och naturligt trä. Dessutom har varje kub ett unikt målat glasfönster från golv till tak, vars design var inspirerad av stadens historia. Till exempel i lägenhet nummer 2 hänvisar designen till det tredelade valvet i Toruń-katedralen, medan lägenhet nummer 4 hyllar den gotiska trefoten. Den grafiska målade glasdesignen tillför inte bara en subtil dekorativ känsla utan släpper också in naturligt ljus i badrumsområdet.

Modern lägenhet i en gammal central byggnad - DigsDi
Denna lägenhet kombinerar gammalt och nytt i en 1800-talsbyggnad
Hembesök: Minimalistisk gammal byggnad med vintagedetaljer.
Det 40 våningar höga tornet som planerades för Fifth Avenue skulle ersätta det flera hundra år gamla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*