Home / Dekoration / Lågt vatten trädgårdslandskap

Lågt vatten trädgårdslandskap

Du behöver inte offra trottoarkanten för att spara på vattnet. Här är några smarta lågvattenlandskapsidéer som kommer att göra din trädgård och andra utomhusområden attraktiva utan mycket vatten. Låt oss ta en titt på dessa alternativ.

marktäckare

Marktäckare är viktiga i utsatta områden för att hålla kvar fukt och förhindra jorderosion. Torktåliga suckulenter och vissa typer av torkatåliga örter och blommor är perfekta för att täcka marken.

torra bäckar

En torr bäckbädd, även känd som en torr bäckbädd, är en ravin eller dike, vanligtvis kantad av stenar och kantad av vegetation för att efterlikna ett naturligt strandområde. Du kan använda torra bäckbäddar för dränering för att förhindra erosion genom att minska avrinning. När du är klar med att skapa en torr bäckbädd, plantera inhemska buskar, prydnadsgräs eller blommor längs stränderna och täck ”huvudvattnet” med stora stenblock eller växter. Stockar, trampstenar eller träbroar är också intressanta idéer för en torr bäckbädd. Mossa lägger till ett naturligt inslag när din torra bäckbädd ligger i skuggan.

Nedbruten granit

När du väljer vad du ska täcka dina stigar med, tänk på nedbruten granit. Mjuk, nedbruten granit under dina fötter kommer i mjuka, naturliga färger – mestadels gråa och bruna nyanser – och låter regnvatten rinna bort. Du kan även byta ut traditionella gräsmattor mot granit.

Växt

Silver- och filtväxter är bra mot torka. En central växt – som en suckulent i kruk som Euphorbia framför en hög häck av mogen murgröna – lägger till ett lager av textur och värme till ett grusutrymme. En vertikal suckulentträdgård kommer att centreras runt ett staket eller fasad utan att kräva mer än några centimeters djup. Många typer av gräs som inte är din genomsnittliga gröna gräsmatta är torktoleranta och perfekta för en trädgård med lågt vatten. Några av de vackraste och torraste prydnadsgräsen som är värda att lägga till är: Little Bluestem, Fountain Grass, Blue Oatgrass, Purple Fountainggrass, Blue Fescue, Pampas Grass. När du planterar gräs, blanda ihop det: Använd både höga och korta gräs tillsammans med några av de mer färgglada gräsen som används för pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*