Home / Dekoration / Lampor smycken och geometri

Lampor smycken och geometri

Många olika och ibland ovanliga saker kan inspirera en designer. Inspirerad av geometri och i viss mån arkitektur, är verket vi delar idag Alysoid av den japanska designern Ryosuke Fukusada.

Alysoid är en båge som användes flitigt i många arkitektoniska skapelser, inklusive Gaudis verk. Denna samling av hängande lampor realiserar detta koncept: det är kurvan som bildas av en flexibel kedja upphängd i dess ändpunkter. Själva kedjorna är uppbyggda av små bollar, som är vanligare inom mode- och smyckesdesign. När ljuset berör de hängande armbanden skapas en charmig atmosfär av ett hav av ständigt föränderliga och rörliga skimmer. En volym av luft och ljus fyller utrymmet i upphängningen, vilket gör att människor kan se igenom installationen och säkerställa att designen är helt integrerad med interiören. Resultatet är en unik lampa med en dekorativ känsla som skapar ett samspel av textur, luft och ljus.

Alysoid-lampan består av en antracitgrå aluminiumstruktur med en högeffekts LED i hjärtat. Förutom ett urval av kedjor i glänsande svart nickel eller naturmässing, består ljussammansättningen av fyra olika modeller: små, medelstora eller två stora versioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*