Home / Dekoration / Liten lägenhet i rottingterrazzo
Liten lägenhet i rottingterrazzo

Liten lägenhet i rottingterrazzo

Arkitektbyrån Absence renoverade en 40m2 lägenhet i Hongkongs smala betongdjungel. Lägenhetsägaren begärde en fullständig omdesign för sin familj på tre med flera planlösningar och massor av förvaringsutrymme. Designstudion överraskade ägarna och alla andra med smart kreativitet och funktionalitet.

Designen syftar till att hålla vardagsrummet stort och enkelt samtidigt som det tar in naturliga element för att skapa en avslappnad och lugn miljö. Rotting valdes som nyckelmaterial för vardagsrummet för att göra det välkomnande och mysigt. Rotting används för skåpsdörrar, där porositeten och ljusa färgen mjukar upp interiörens existens. Resultatet är en enkel, luftig och bekväm miljö.

När lägenheten designades begränsades den transformativa egenskapen till bara den mest besvärliga gruppen av föremål i vardagsrummet – matbordet och stolarna. De förvaras i ett skåp och dras ut under användning. Detta skapar ett bra utrymme för familjens barn att leka med.

Förvaring var en viktig fråga för kunden, som hela tiden efterfrågade mer under hela designprocessen. På begäran av ägaren höjde arkitekterna plantskolan för att skapa ett tomrum under som kunde fungera som förvaringsutrymme. I entrén till barnrummet finns trappsteg som även fungerar som sittplatser. I vardagsrummet intill ytterdörren finns några stora skåp. Dessa hjälper till att skapa en portal för huvudentrén där du kan bära skor och kolla in din outfit innan du ger dig ut. Titta på bilderna och föreställ dig hur funktionell även en liten lägenhet kan vara!

Frånvaro från ön fullbordar inredningen av Hong Kong-lägenheten med.
Fäst på INTERI
Fäst på Precast Terrazzo Stai
Pin on Hunt Craftsm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*