Home / Dekoration / Mångsidigt vardagsrum

Mångsidigt vardagsrum

Att välja en speciell stil för ditt vardagsrum kan vara ett svårt beslut, och ibland kan du helt enkelt inte bestämma dig. Men den goda nyheten är att du inte behöver: du kan bli mångsidig! Eclectic är en blandning av många stilar, en stil som accepterar mönster och färger av olika natur och blandar dem till en stil för att skapa ett modernt och dramatiskt utseende. Men att vara eklektisk betyder inte att något händer här, och det finns några tips för att få det rätt.

Välj en enfärgad färg

En färg bör fungera som en konsekvent färg i din design. Detta är särskilt viktigt när du blandar galna färger eller skapar en ovanlig kombination av olika epoker i inredningen – kombinera dem åtminstone med en färg! Oavsett om din favoritfärg är olivgrön eller benvit, kom tillbaka till den när du dekorerar för en sammanhållen look.

blanda texturer

Att införliva grova och släta texturer ökar intresset för ett inre utrymme, särskilt om du väljer en enkel färgpalett. Även om det är viktigt att kombinera texturer, finns det också utrymme att använda en textur minst 3 gånger på olika ställen i huset för en sammanhållen look.

Öva balansen

Gör det till ditt mål att hitta en balans mellan skala och symmetri. Liknande linjer skapar designharmoni även om delarna har olika stilar, strukturer eller epoker. Offra inte organisationen för variation: När du bestämmer dig för inredningen som ska införlivas i din eklektiska design, kom ihåg att utrymmet är avsett för att leva. Kolla in korgar, bokhyllor, dryckesbrickor och kortbord. Dessa element ger ditt rum en mysig, mysig atmosfär.

Inkludera negativt mellanslag

När det kommer till en eklektisk inredningsstil, vet du att ditt öga behöver en plats att vila på. ”Håll några utrymmen tomma i hyllor och bord och titta på konturerna av ett antal konstverk för en intressant form på väggen bakom.

Skapa ett fokus

Även om den eklektiska stilen innebär att man kombinerar stilar och perioder genom en mängd olika element, bör den kurerade looken inte vara suddig. Skapa din fokuspunkt med ett iögonfallande element – som en accentvägg, en öppen spis eller en djärv dekor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*