Home / Dekoration / Miljövänliga möbler

Miljövänliga möbler

Den mexikanska arkitektfirman Paola Calzada Arquitectos producerar sin linje av robusta platta möbler med återvunna plastflaskor och träfibermaterial Valchromat.

Delarna är gjorda av antingen 100 % återvunna plastflaskor smälta till plankor, eller av 12 mm tjock Valchromat-skiva – ett enfärgat MDF-material tillverkat av trä som kommer från hållbart certifierade skogar i Portugal. Plastfolien eller Valchromat-folien sätts helt enkelt ihop i delarna. Valchromat-möblerna är endast avsedda för inomhusbruk, medan de återvunna plastmöblerna är motståndskraftiga mot solljus, vatten och tung användning, vilket gör den tillräckligt hållbar för att användas både inomhus och utomhus. Inga kemikalier tillsätts under tillverkningen av materialen. Efter kapning av brädorna skapas platta delar som enkelt kan monteras hemma hos kunden. Inga spikar eller lim krävs.

Hittills har Luken återvunnit upp till 80 000 plastflaskor för att förhindra att de hamnar i floder, sjöar och hav. Varje del i samlingen återvinner cirka 600 polyetenflaskor. Möbler som denna kommer garanterat att göra världen till den bästa, gungande inomhus och utomhus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*