Home / Dekoration / Minimalistisk industrilägenhet
Minimalistisk industrilägenhet

Minimalistisk industrilägenhet

Den här lägenheten, som heter House H, ligger i ett flerfamiljshus i Taipeis Shilin-distrikt och är upptagen av en familj på fyra. Renoverad av KC Design Studio, den försummade källaren i denna lägenhet har en rad gråskala rum och en innergård.

Ateljén bestämde sig för att rista flera öppningar i källartaket. En stor rektangulär öppning på framsidan av källaren släpper in solljus från fönstren på första våningens fasad. I denna öppning finns även en trappa som förbinder lägenhetens två våningar. En L-formad öppning gjordes sedan i taket på baksidan av källaren, täckt med plåt för att luften skulle kunna cirkulera från bottenvåningen ovanför. Området strax under öppningen täcktes med glas för att skapa en innergård. Inuti finns en rad gröna lummiga växter och ett litet porslinsträd. Det täta bladverket fungerar som en naturlig barriär mellan dotterns och sonens sovrum, som har flyttats till källaren.

På andra ställen i källaren finns lägenhetens kök, vardagsrum, tvättstuga, samt ytterligare tvättmöjligheter. Entréplan används nu i första hand som föräldrarnas master bedroom, med egen klädkammare. Det finns också ett familjebönerum på denna nivå. En stämningsfull färgpalett har använts i hela hemmet. Väggarna var löst putsade med grå puts och mycket av golvet gjuts med betong. Nästan alla lampor är svarta, med undantag för ett par taklampor i metall som dinglar ovanför matbordet. Skifferskåp i köket bortom.

42+ fantastiska minimalistiska industrilägenhetsidéer |  Industriell.
Minimalistisk och industriell lägenhet i en garret - DigsDi
LÄGENHETSLINJER MINIMALISME TILL INDUSTRIELL DESIGN - MyDec
Minimalistisk tvåvåningslägenhet med industriell känsla - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*