Home / Dekoration / Minimalistisk Kopparrörslägenhet
Minimalistisk Kopparrörslägenhet

Minimalistisk Kopparrörslägenhet

Inte ditt typiska kusthem, detta är en extremt chic och elegant pied à terre nära Barcelonas olympiska småbåtshamn. Du kan hitta allt du behöver i ett snyggt och kompakt minimalistiskt utrymme. Den 56 kvadratmeter stora lägenheten, designad av Cometa Architects, tog form genom att först dekonstruera utrymmet. Arkitekterna rev alla innerväggar och öppnade upp väggen till uteserveringen för att njuta av den fantastiska utsikten.

Designerna bestämde sig för marinens principer: gör allt utrymme användbart och eliminera allt onödigt. Platsen är i huvudsak en fyrkantig låda arrangerad runt en central ”stuga” som rymmer all tvätt, VVS och nödvändig utrustning, samt toalett och garderober. Denna centralenhet fungerar även som en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet och sovrummet, som också avgränsas av stora skjutbara glaspaneler som utgör väggen.

Innerväggarna är helt i betong och avslutade med en ljusgrå mikrocement som skapar en effekt inspirerad av marinans råbetongbryggor. Exponerade kopparrör och rördelar leder nödvändiga vatten- och elanslutningar genom rummet och fungerar som ett modernt designelement som förenar alla delar av lägenheten. Kopparn lägger till ett varmt men ändå funktionellt element till den kraftigt minimalistiska designen av rummet.

För att hålla utseendet minimalistiskt och undvika potentiella designproblem installerade arkitekterna golvvärme, vilket eliminerade behovet av radiatorer. För att få små utrymmen att kännas rymliga men ändå mycket funktionella, är minimalistisk design mest praktisk: den hjälper till att dämpa röran i utrymmen och få ut det mesta av dem. Vill du se mer av detta vackra hem? Scrolla ner!

Minimalistisk lägenhet med betong och kopparrör - DigsDi
Liten studiolägenhet med detaljer i kopparrör - DigsDi
Minimalistisk lägenhet med betong och kopparrör - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*