Home / Dekoration / Minimalistiskt betongblockhus
Minimalistiskt betongblockhus

Minimalistiskt betongblockhus

F Residence, Go Fujitas kombinerade hem och kontor, grundare av arkitektfirman Gosize, speglar en distinkt japansk estetik som gynnar naturliga material och finner skönhet i enkelhet. Huset ligger i Hyogo, i en vacker naturmiljö, utvald som en av de 100 bästa platserna i Japan för att se körsbärsblommor.

Gosizes grundare och projektarkitekt, Go Fujita designade sitt hem och kontor med betoning på enkelhet och tomma utrymmen inomhus, vilket skapar en mängd kopplingar till omvärlden. På bottenvåningen är Doma, ett kaklat område som man kan gå på utan att ta av sig skorna, byggt med ett tak i dubbelhöjd och öppnar sig inåt mot en privat innergård och vattenparti där växterna och vattnet förändras något säsongsmässigt vattenljud framkallar en stark tidskänsla. I takt med att rörelsen ökar blir inre utrymmen allt mer öppna för miljön, vilket ger en möjlighet att synkronisera med naturen och öppna mot omvärlden.

Detta boende och kontor är avsett att fungera som en plats för att återknyta kontakten med den naturbaserade visdomen och andliga kulturen som överförts till oss av våra förfäder och för att tyst granska livet för arkitekten själv.

Den 200 år gamla stenstrukturen döljer en modern och minimalistisk sommar.
Think Architecture skapar ett minimalt hem på en kulle i Schweiz
Sommarhus i Linescio, Schweiz |  Gamla stenhus, sten.
Sommarhus i Linescio, Schweiz, Buchner Bründler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*