Home / Dekoration / Möbler med batterier

Möbler med batterier

François Chambard från UM-projektet fängslade alla med sin innovativa linje av sammankopplade möbler som heter Patch. Detta är inte bara möbler, utan en riktig energikälla, tillräckligt för en hel lägenhet.

Varje möbel har små batterier som gör den till en egen minikraftstation. Med alla delar monterade, inklusive ett batteridrivet solpanelskåp/bank, blir det ett mikronät som kan distribuera tillräckligt med solenergi för att driva en mikrolägenhet. Medan de flesta elektriska nätverk är utom synhåll, ändrar Patch det genom att visa anslutningarna och kretsarna live. Patchen laddas på bara åtta timmar med 24 timmars drifttid utan solljus.

Den gröna biten är utrustad med solpaneler och är gjord av återvunnen HDPE-plast och aluminium. Den blå biten rymmer laddningsport och uttag och består av 250 glaslackerade anslutningsplattor. Den gula biten innehåller kors och tvärs glasrör och guldfärgade ledningar, en idé som liknar en elstolpe. Den bruna biten är gjord av 200 tuber av fenol, en gammal industriell plast som ofta finns i tidiga transistorradio. Den inkluderar inbyggd ljus och ljud. Och slutligen är den röda biten, som är en stor ljuslåda, uppbyggd av tryckta glasrutor som skapar en moiréeffekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*