Home / Dekoration / Modern renovering från mitten av århundradet

Modern renovering från mitten av århundradet

The Balcones Residence designades ursprungligen av Roland Roessner, professor vid University of Texas och känd modern hemarkitekt. När kunder köpte huset med två sovrum av de ursprungliga ägarna granskade de allt som var modernt från mitten av århundradet och anlitade det lokala företaget Clayton & Little för att övervaka en känslig renovering av den 165 kvadratmeter stora byggnaden.

Huset ritades med rena linjer, enkla former och blygsamma och prisvärda material. Arkitekterna försökte behålla hemmets ursprungliga karaktär genom att lägga till kvadratmeter, uppdatera ytskikten och förbättra energieffektiviteten.

Entrén till huset har ändrats. Tegelväggar lades till för att skapa en utomhusträdgård som sätter en mer formell entrésekvens. På norra sidan lade teamet till en lådformad volym innehållande ett kontor och grovkök. Fönster lades till på bakgården i allrummet och vardagsrummet – en funktion som var en del av Roessners ursprungliga design.

Betydande förändringar gjordes i köket som inte renoverats sedan huset byggdes. För att skapa ett mer öppet offentligt utrymme tog teamet bort en enhet som fungerade som både en rumsavdelare och en strukturell komponent. En ny stålbalk och pelare installerades för att kompensera för förlusten av den bärande enheten. Andra nya inslag i köket är polerade kvartsitbänkskivor, vita skåp och korkgolv. Originaldetaljer som träpanel och ett genomgångsfönster mellan kök och matsal har behållits.

Hemmets två sovrum har slagits samman till en enda mastersvit. Ena sidan av rummet är insvept i varm mahogny medan den andra har ett stort fönster med utsikt över innergården. Speciella detaljer inkluderar luftgaller som ligger i linje med väggpanelens ådring och en anpassad sängram som rymmer ägarens motoriserade säng.

För att förbättra hemmets energieffektivitet uppgraderade teamet byggnadens klimatskal genom att installera ny isolering och tvåglasfönster. Solcellsmoduler installerades ovanför carporten och gästhuset. Få mer av detta coola hem nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*