Home / Dekoration / Modern villa från mitten av århundradet
Modern villa från mitten av århundradet

Modern villa från mitten av århundradet

Arkitektfirman Woods Bagot har slutfört den sista fasen av ett väderbitet hus vid havet i Australien som har varit på gång i 20 år. Designad 1999 som ett hem för Woods Bagots vd Nik Karalis, började St Andrews Beach Villa som en enkel stuga på Morningtonhalvön. Under åren har den gradvis utvecklats till en villa med fem sovrum som har en pool, cabana, växthus och en uteplats i full bredd.

Med tiden har St Andrews Beach Villa anpassats och modifierats för att passa det utmanande läget. Halvön är utsatt för starka vindar, ständigt föränderliga sanddyner och en hög koncentration av salt i atmosfären, vilket påskyndar korrosion av material.

St. Andrews Beach Villa är en enkel stållåda byggd på pelare som erbjuder ett panoramaboende som vetter mot sydväst mot havet. Ett 25 meter brett trappsteg skärs av en gång som leder under jord och är slitsad i botten för att skapa ett mer intimt, skyddat utrymme. Ingången till villan är på den skyddade bakre fasaden där en stålramp leder till en reception, pool och cabana. Villans baksida och sidor är täckta med ett regnskydd tillverkat av Jarrah träpaneler som låter norrskenet tränga in.

Invändiga ytbehandlingar har skapats med en blandning av nyare element och gamla, slitna material från tidigare iterationer av St Andrews Beach Villa. Sovrummen är belägna längs denna skyddade norra sida av planen, medan den glasade fronten ger mycket mer insyn.

Modern villa från mitten av seklet på landsbygden UPPDATERAD 2020.
Mysig modern 60-talsvilla från mitten av århundradet i Reykjavik UPPDATERAD 2020.
Ett hus från mitten av århundradet från 1957 i Beverly Hills gjord för underhållning.
Mid-Century Modern California herrgård av Joseph Eichler, ca 1950.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*