Home / Dekoration / Modernt hus på en klippa i mitten av århundradet
Modernt hus på en klippa i mitten av århundradet

Modernt hus på en klippa i mitten av århundradet

Den sydafrikanska arkitektfirman Antonio Zaninovic, med designern Tara Bean, renoverade ett 1960-talshus i Kapstaden och lade till utomhusutrymmen för att få ut det mesta av havsutsikten.

Det fyra våningar höga Icaria House fungerar som ett fritidshus för en sydafrikan som växte upp i staden och nu bor i New York. Under arbetet på den steniga platsen satte teamet in två terrasser i sluttningen för att möjliggöra en åtta meter lång nedstigning till en ny utomhuspool. Dessa innergårdar tillhandahåller områden för att slappa och äta utomhus i anslutning till hemmets entré, som är täckt av ett överhängande tak kantat med halm under. Den ursprungliga orienteringen av huset omkonfigurerades också som en del av projektet.

Till skillnad från norr tillkom en ny entré på västra sidan och stora fönster på västra och södra sidan för att ge en större utsikt. Inuti rev teamet befintliga väggar för att skapa rymligare, ljusare ytor. Innerväggarna är alla vitmålade för att komplettera detta och golven är antingen gråsten eller vitmålade, vilket skapar en enhetlig känsla av rymd både inne och ute. Blått och grönt i badrumsplattorna och lackade askskåp i köket kontrasterar mot den neutrala interiören och ansluter till den frodiga omgivningen.

När man kommer in i bostaden finns ett vardagsrum med hörnfönster, öppen spis och blå soffa skräddarsydd för projektet. En eklektisk blandning av mönster från hela Afrika löper genom hela projektet, inklusive en gräsmatta från Swaziland med en röd berbermatta från Marocko i lager över den i sittdelen.

Fäst på mitten av århundradets läge
tomsfashion $9,9 på |  Modern arkitektur, arkitektonisk design.
Modernitet i all sin prakt: Hus 14 av Alvano y Riquelme - Mid.
Fäst på Studio V-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*