Home / Dekoration / Modernt hus på granit
Modernt hus på granit

Modernt hus på granit

Stenbasen till en före detta kvarn har konverterats av TAP Architects som en upphöjd bas för ett hus i Skottland. Det nya hemmet – kallat Lärkkvarnen för sin svarta sibiriska lärkpanel – sägs referera till denna historia.

Utgrävd på en svagt sluttande plats var granitkvarnen en gång omgiven av en mängd olika jordbruksstrukturer. Ägarna ville från början införliva den förstörda kvarnen i själva huset, men risken för översvämningar i området begränsade all ny byggnad till den övre delen av platsen. För att lösa detta använde TAP Architects stenmurarna i den gamla bruket som bas. Denna stenbotten rymmer ett förråd och ett teknikrum med separat ingång. Arkitekterna organiserade huset i två parallella vikar. Den första uppträder som en linjär struktur halva längden av platåns fasta golv, och de andra sticker ut från brukets granitväggar.

En extern trappa leder till ett L-format område som inrymmer vardagsrummen, som nås från den högre platån. Lärkhusets inredning består av två möbler. Det första är ett antikt matbord med tio sittplatser som fungerar som en samlingspunkt för vardagsrums-, matsals- och köksflyglarna. En babyflygel sitter i den linjära flygeln i ett musikklassrum. Två sovrum, ett i söder och ett i norr, har fönster i österläge för att släppa in morgonsolen. Det stora sovrummet vetter också mot väster. Enkla vita interiörer och takfönster skapar ljusa, öppna ytor som fokuserar på utsikten över området.

En stenlagd yta omger hela husets övre plan och vetter mot en liten terrass och trädgård i norr. Denna terrass ligger i vindskydd av platsen där husets vingar möts.

Modernt hus på en gammal granitkvarn - DigsDi
Hemdesign och arkitektur i Skottland |  dec
TAP Architects bygger ett svart hus på en gammal granitkvarn i.
Golv i First Snow Elegance Marble och Zebrano Marble och.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*