Home / Dekoration / Modernt hus på pålar
Modernt hus på pålar

Modernt hus på pålar

Detta hus som kallas Kawakawa House byggdes av Herbst Architects Studio i Piha, Nya Zeeland. Huset står på en betongbas och stålpålar för att ge en utsikt genom den täta skogen (Pōhutukawa-träden) till stranden.

Platsen är extremt solexponerad och designkonceptet utvecklades utifrån behovet av att maximera mängden solljus och möjliggöra en visuell utforskning av trädtopparnas skönhet. Som ett resultat är huset en enkel låda på betongbas som sticker ut och stöds av smala stålpelare med en spiraltrappa för åtkomst. Framsidan av denna låda vetter mot havet och öppnas med en serie skjutdörrar. En glasräcke skyddar kök, vardagsrum och matplats från vinden. Dörrarna öppnar även till en innergård med täckt golv och sittplatser i mitten av första våningen.

Sovrummen har inretts i den skyddade östra halvan av huset (för mer avskildhet), där fullhöjdsglas har ersatts med smala panoramafönster med utsikt över skogen. Två större sovrum ligger på varsin sida om ett sovrum som leder till en privat träbro som förbinder huset direkt med det omgivande naturlandskapet. I badrummen frammanar djupgröna glasmosaikplattor trädtopparna utomhus, vilket ger en strukturerad yta för prästerskapets fläckiga ljus att röra sig över.

En inglasad kyrkobyggnad omsluter husets ovansida, som använder vinklade plywoodtak för att rikta ljuset in i vardagsrummet. Invändigt återspeglas kontrasten mellan exponering och skydd i användningen av ljust trä och mörka björkpaneler som kantar hemmets mer privata utrymmen.

Samtida garage |  Hus på pålar, modern husdesign.
hus på pålar - använd mindre mark |  Hus på pålar, modernt.
Stiltbostäder: 10 skäl att ta hem från Grou
Hus på pålar • Istället

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*