Home / Mode / modetrender

modetrender

Det som var riktigt hippt igår är ute idag. De senaste modetrenderna för den kommande säsongen presenteras på världens catwalks. Vill du hålla dig uppdaterad brukar det vara klokt att gå till modetidningar.

Klassificering av kategorin modetrender

I slutet av varje år, senast med starten av ett nytt, är det rusning i (tidnings)tidningsskogen: Vilka är de kommande modetrenderna, vad är in, vad är ute? Det spekuleras, presenteras, förkastas – men vad är egentligen en modetrend? Och var är han ifrån? ”Mode” kommer från latinets ”mode” och beskriver ett specifikt sätt på vilket den aktuella tidsandan uttrycks.

standardinställningar och alternativ

I kläder harmoniserar mode regelbundet standarder (som sommarens måste-ha) och alternativ (som ”burk” med kombinerade byxor eller kjolar), och utvecklar ett önskvärt mönster. Den modemedvetne personen kan med jämna mellanrum ta de populära tidningar som just nu anses vara väldigt aktuella, som han absolut borde ha i sin garderob och som man lätt klarar sig utan.

trendig utveckling

Trenden förstås bäst som den riktning i vilken dessa förslag går. Ju oftare en viss stil, ibland bara en kombination, främjas som önskvärd och attraktiv, desto tydligare och starkare blir motsvarande trend.

För övrigt skapas trender inte bara på världens stora modevisningar, utan överallt. Ibland utvecklas de av rent praktiska skäl, ofta återupptäcks gamla saker och varieras. Mer än en gång har en individ varit en trendsättare omedvetet eftersom deras individuella stil har varit så populär att den har kopierats otaliga gånger.

Konsumenten bestämmer alltid i slutet av dagen om en modetrend verkligen kommer att haka på eller om den snabbt försvinner som en säsongsbetonad stämning. oavsett om det är klokt att satsa på fleråriga klassiker, följa varje trend, se mode som ett statement eller bara ha kul – också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*