Home / Mode / morgonrock
morgonrock

morgonrock

Morgonrockar är mycket bekväma kappor för kvinnor, män och barn. I morgonrocken känns det skönt att ligga hemma i soffan eller sitta i köket. Han är livligt klädd och gjord av finare material än en dräkt.

Klassificering av badrockskategori

Morgonrocken var tidigare en integrerad del av den dagliga garderoben, men har nu gått ur modet. Den är inte att förväxla med morgonrocken, som nästan helt har ersatt den som en missbrukad morgonrock. Playboy-bossen Hugh Heffner är en själverkänd supporter och presenterar sig nästan uteslutande i detta plagg i vommen.

Minnen från gamla filmer

Älskare av gamla filmer kommer säkert att minnas olika Sherlock Holmes-skådespelare, alltid placerade i sin egen stol av regissören med en morgonrock och en pipa för att väcka uppmärksamhet.

egenskaper

Det går inte att förneka det – en morgonrock är bekväm men erbjuder en ”klädd” look. Liksom vilken vanlig dräkt som helst, sveper den sig runt överkroppen och sträcker sig åtminstone till knät. Den hålls ihop i midjan av ett tygbälte, som ofta har två bäckenklackar och två lappade fickor framtill, perfekt för att förvara glasögon, post, morgontidning eller kanske en tobakspipa.

Till skillnad från en morgonrock är en morgonrock aldrig gjord av frotté, utan av fina, ofta silkeslena, skimrande tyger. Mestadels är den fodrad och har omlott på ärmarna och en lapelkrage. Mycket exklusiva modeller är till och med utrustade med en bröstficka.

Populära färger och mönster

Vanligtvis bär ”han” och ”hon” morgonrockar i dova, ganska mörka färger som

  • Bordeaux
  • gran grön
  • ultramarin eller
  • Grå.

Förutom monokroma delar finns det även de med vävda

eller helt enkelt i det klassiska

Dam lång dräkt Mjuk varm fleece plysch badrock Dam nattkläder.
Bekväma dammdukar, morgonrockar och huskläder för mamma |  Natt.
Vintage 1960-talsblå prickig schweizisk dräkt, morgonrock, 38 byst.
Casual Nights Kvinnors Snaps Front Closure House Dress Kort ärm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*