Home / Dekoration / Multifunktionella möbler
Multifunktionella möbler

Multifunktionella möbler

Funktionalitet och funktionalitet är kanske de två viktigaste kraven på moderna möbler eftersom vi lever i en värld av trånga utrymmen och för att ingen vill betala för mycket för två eller flera möbler när du kan ha dem alla i ett. Idag vill jag dela med mig av några av de coolaste designerna du kan köpa just nu och använda dem på en mängd olika sätt.

Denna dagbädd är Pulse av norska designstudion Noidoi. Dagsängen i massiv ek är klädd med en norsk ullmadrass, varav en del går att fälla tillbaka. Nedan finns en eklucka som täcker ett tidningsställ nedanför. När luckan tas bort kan den användas som serveringsbricka. Till madrassen användes norsk ull och magasinshållaren är laminerad med samma typ av ull.

Koichi Suzuno och Alicja Strzyzynska från Torafu Architects designade en barnstol som delas på mitten för att avslöja ett dockhem. Dockhusstolen har ett förvaringsfack gömt i sitt säte, som kan fungera som ett leksakshus i miniatyr. Stolen, delad på mitten, visar formen av ett hus med rött sadeltak. Barn kan leka med sina leksaker och förvara dem med andra småsaker genom att stänga stolen när lektiden är slut.

Designern Elena Sidorovas Flop-stol ser bekväm och rymlig ut och kan enkelt göras om till en funktionell mezzaninbädd. Som en bonus kan alla nödvändiga gästsängar (kuddar, täcken och lakan) förvaras här på stolen.

Maisonette-serien är praktisk, udda och helt enkelt rolig. Samlingen av mobila förvaringsartiklar skapades av den italienska designern Simone Simonelli för att möta behovet av multifunktionella möbler med ett modernt utseende. Tillverkad av lackat massivt alträ och järnstänger, är varje stilren del perfekt för små lägenheter.

Cristallo-bordet är ett förvandlande soffbord med en metallram som expanderar för att utföra en rad funktioner. Denna platsbesparande pjäs kan justeras till olika höjder – från soffbord till matbord – och har två självbärande blad. Finns i glas, trä och ny skiffer och återvunnen furu.

Den ukrainska designern Julia Kononenko har designat en multifunktionell vardagsrumssoffa som enkelt förvandlas till ett litet matbord med sex pallar. Ur ergonomisk synvinkel erbjuder den användaren maximal komfort och bekvämlighet, eftersom sitsen förvandlas till sex vadderade pallar och ryggstödet till en bänkskiva.

Woodieful-stolen designades med syfte och uppdrag i åtanke. Möbler idag måste vara multifunktionella och Woodieful pallen är så mycket mer än bara en produkt för sittplatser. Designad för att användas i flera scenarier och utrymmen, den kan anpassas till alla miljöer. Ursprungligen tänkt som en enkel pall, blev det snabbt uppenbart att den kunde göras om till ett bord, nattduksbord, en hylla eller sittmöbler som den ursprungligen var designad för.

OpenBook är en bekväm läshörna för den som vill ha en lugnare stund, samtidigt som den är en monter för böcker och tidningar i alla storlekar och former. Det är en bekväm läsyta för dem som vill ha en lugnare stund, samtidigt som stolen ska vara öppen för att exponera användaren för andra personer i rummet vilket möjliggör avslappnad interaktion.

Sweet Seat är designad för dig som flyttar till nya hem eller andra städer där en mångsidig möbel krävs. Designad av Dear Human, den multifunktionella sätet kan enkelt göras om till en säng när du har gäster hemma. Under tiden har du ett bekvämt ställe att sitta på som inte bryter banken.

Herb är en multifunktionell soffa och vardagsrum i ett mysigt och praktiskt paket. Soffan står mellan en hylla och ett sidobord med en växt. Hyllan drivs så att du kan ladda dina enheter medan du sitter i loungen och surfar på nätet. Hyllan har till och med ett ljus hängande över soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*