Home / Dekoration / Nya inredningstips

Nya inredningstips

Att flytta in i ditt nya hem är svårt och det finns många saker och idéer som du kan bli förbryllad över. Dagens omgång är här för att hjälpa dig att göra den första och snabbt inreda ditt hem med ett minimum av inredning. Här är några listor med måsten för varje rum

När du flyttar in i en ny bostad, välj två områden att prioritera. Du får det mesta av din investering. Dessa är vanligtvis ett vardagsrum och sovrum, men du kan välja vad som är viktigt för dig. Fokusera på kvalitet snarare än kvantitet, även om du inte har tillräckligt med pengar finns det några saker du kan köpa senare. Här är några listor över måsten för varje rum som kan hjälpa.

Allmän inköpslista

Först och främst behöver varje rum i ditt hus fönsterbehandlingar. Fönsterbehandlingar gör att ditt rum ser mer färdigt ut och erbjuder avskildhet. Är du osäker på vilken typ du ska köpa? Kolla in vår gardinguide!

För det andra bör varje rum ha minst två belysningsarmaturer. Dessa kan vara taklampor, taklampor, vägglampor, bordslampor, golvlampor och även inbyggda LED-lampor. Välj en du gillar och köp alla belysningsarmaturer till ditt hem på en gång för att skapa ett flöde.

Inköpslista

Varje entré behöver en smal konsol, skåp eller bänk, sedan en spegel och några väggkrokar. Din bänk eller konsol är en universell allrounder för vad du än har. Välj en med förvaringsutrymme eller åtminstone höga ben att lägga i några korgar för skor. En spegel låter dig ge dig själv en check när du kommer och går och visuellt utöka ett litet utrymme. Väggkrokar är perfekta för att organisera dina jackor, väskor, ryggsäckar och halsdukar.

Inköpslista till vardagsrummet

Till ett vardagsrum behöver du en soffa, soffbord eller ottoman, väggkonst och ett tv-skåp/bokhylla. En soffa är stjärnan i varje vardagsrum. Välj den största som passar dig. Om din budget är begränsad, gå till en vintage soffa, som vanligtvis är välgjord och bara behöver ett överdrag för att fräscha upp den. Ett soffbord eller ottoman är idealiskt för att servera drinkar eller placera böcker och tidningar. Den ska stå bredvid din soffa. Enkla väggar är en vanlig sak för ett vardagsrum, och att fylla en eller flera av dem med konstverk är en bra idé – det kommer att lägga intresse till utrymmet. Det finns många alternativ, från dina egna foton till gobelänger. Ett tv-skåp är ett måste för rum med tv. Om det inte finns någon TV, välj bokhyllor eller lämna utrymmet ofyllt eftersom negativt utrymme alltid är en bra idé.

Kök/matplats inköpslista

För ett kök eller matplats är en uppsättning skåp och ett bord och stolar ett måste. Skåp och kanske en köksö är minimala matlagningsmöjligheter. Om du lagar mat, lägg till ett handfat för disk. Om du har en stor köksö, ta del av den för att skapa en matplats. Lägg bara till stolar. Om inte, unna dig något på bordet och leta efter begagnade stolar om du inte har råd med båda. Bordet är en mittpunkt här. Ett större bord kan fungera som ett mat- och frukostbord, en plats för att förbereda och förvara mat, samt en minikontorsyta.

inköpslista för sovrummet

För ett sovrum behöver du en säng, ett sängbord eller två och en garderob eller föremål för att förvara dina kläder som du vill. Investera i den bästa och bekvämaste madrassen du har råd med. Det erbjuder bekväm sömn. Välj sedan några sängbord som matchar din rumsstil och utrymme. Bry dig inte om att sätta ihop bitarna. Felmatchade sängbord är en het trend. Om du inte har en separat garderob, ställ in en garderob i ditt sovrum eller om det inte finns tillräckligt med utrymme, välj en provisorisk garderob med några lådor eller papperskorgar för mindre föremål. Vägghyllor och krokar är också välkomna. Sådana hyllor och provisoriska skåp är bra för ett litet sovrum och skapar en luftig känsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*