Home / Mode / Overknees för kvinnor
Overknees för kvinnor

Overknees för kvinnor

The Overknee, även känd under namnet Overknee boots, overknee boots eller strumporär en typ av stövel som kännetecknas av sin extra långa skafthöjd. Till skillnad från andra stövelmodeller med långa skaft sträcker sig överknäna inte till knäet, som är fallet med långärmade stövlar, eller till knäet på bäraren i ridstövlar, utan, som namnet antyder, över knät för att mitten eller till slutet av låret.

Från herrskor till damstövlar – overknees genom tiderna

Lårhöga stövlar kom på 1400-talet men på den tiden erbjöds de bara som herrskor och bars endast av män. Som stövlar med särskilt högt skaft var stövlarna idealiska för att skydda knän och smalben från skador och väderlek under en kamp eller jakt.

Dessutom användes ofta långväga modeller för att hålla saker och ting säkra med dem. Vid denna tidpunkt är dock försäljningen av stövlar över knäet troligen oförändrad. Även med uniformer tillhörde de det Overknee stövlar med ett brett skaft på den fasta komponenten I början av 1900-talet förlorade högklackade stövlar sin betydelse i herrskorna och idag finns de Overknee stövlar i herrkläder vanligtvis endast som användbara skor, såsom skyddsutrustning, del av uniformer eller fetischområden.

Inom dammode vann over-the-knee boots på grund av Sändning 1961 ”Med paraply, charm och bowlerhatt”Huvudpersonen Emma Peel kombinerar overknees över kostymen och förändrar därmed bilden av overknees, som tidigare bars av kvinnor främst i erotiska syften i sovrummet hemma eller uttryckligen av sexarbetare.

Overknees för kvinnor - fashiondiys.com 2020 |  Stövlar, lår höga.
Overknees för kvinnor, #Heels #Overknees #Women |  Stövlar, lår höga.
fashforfashion -♛ STILINSPIRATIONER♛: Overknees |  mode, hög.
Överknee Striggings |  FAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*