Home / Dekoration / Parisiskt chic vardagsrum

Parisiskt chic vardagsrum

Parisisk chic är en unik och tillfällig sak som är mycket svår att återskapa: även om den är mycket sofistikerad, är den väldigt enkel. Parisiska hem tenderar att vara eklektiska och avslappnade, men alltid med en sofistikerad känsla. Sådana utrymmen går aldrig ur stil och är helt älskade. Hur kan du återskapa den unika smaken hemma? Det finns några element som är karakteristiska för parisisk chic och genom att ta med dem får du ett sådant utrymme.

vita väggar

Om du vill skapa ett riktigt parisiskt utrymme är vita väggar ett avgörande element. Kombinationen av högt i tak – om du har det – och rena vita väggar gör att utrymmet ser ljust, luftigt och stilrent ut oavsett vad som finns i rummet. En sådan kombination sätter rätt ton i rummet.

träparkettgolv

Trägolv är avgjort parisiskt. Trä passar bra till alla färger och typer av dekoration, samtidigt som parkettdesignen ger golvet en något diskret stil. Väljer du en mörk bets får du en chic kontrast till vita väggar.

Detaljerade lister

Ett klassiskt inslag för ett parisiskt vardagsrum är stora och små lister. Dessa kan placeras var som helst: att kröna väggarna, över golvlisterna, runt den öppna spisen eller i taket. Det handlar om att hålla väggarna neutrala för att ge karaktär och inte begränsa inredningspotentialen. Oavsett om du använder lister i taket eller inte, är en takmedaljong den perfekta accenten för att lyfta fram ett annat måste på listan: en ljuskrona! Listerna du väljer kan vara raka och strömlinjeformade eller mer utsmyckade, beroende på vad som passar din personliga stil.

Raffinerade ljuskronor

Som nämnts ovan är en sofistikerad ljuskrona ett måste för ett chic parisiskt vardagsrum. Det ger inte bara en sofistikerad känsla utan balanserar också utrymmet. När möblerna är moderna och rummet förlitar sig på andra element för en antik touch, kan en vacker ljuskrona i vintagestil piffa upp rummet på precis rätt sätt. När vardagsrummet domineras av äldre möbler kan en modern ljuskrona få utrymmet att kännas som den rätta franska mixen. Om du är tveksam, välj kristall som du inte kan gå fel med.

Utmärkt öppen spis

Få din eldstad att sticka ut. En distinkt omramning och elegant mantel tar en enkel eldstad till en ny nivå. Den stora spegeln – ett annat vanligt inslag i parisisk inredning – fullbordar utseendet. Lister, dekorationer och upphöjda detaljer bidrar till den övergripande atmosfären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*