Home / Dekoration / Populära sovrumslayouter

Populära sovrumslayouter

Ett sovrum är kanske huvudrummet i alla hem för även om du jobbar mycket och bara kommer hem för att sova så använder du ditt sovrum varje dag. Det är en plats där du kan vila, sova, drömma, läsa, ha kul och till och med äta och dricka om du vill. Idag ska vi ta en titt på de två mest populära sovrumslayouterna och fördelarna och nackdelarna med var och en. Låt oss börja.

Sängen i mitten

Detta är ett klassiskt och idiotsäkert sovrumsarrangemang som fungerar varje gång för sovrum med mycket utrymme. Om sovrummet är tillräckligt stort finns det oftast plats för en queen size- eller king size-säng, och sängen är alltid en mittpunkt i det rummet. Med foten av sängen placerar du en förvaringsbänk, skrivbord, konsol eller stor caddie som kan flyttas för att servera kaffe i sängen. Om du fortfarande har lite utrymme kvar att fylla och du kan välja en läshörna, en hemmakontorsvrå, en bänk, en stor planta eller till och med en hel sittgrupp vid den öppna spisen.

Sängen mot väggen

Om ditt sovrum knappt är tillräckligt stort för att passa en säng, finns det några tips som hjälper dig att hantera utrymmet. Det första du bör göra är att flytta sängen mot väggen i hörnet för att få så mycket ledigt utrymme som möjligt. Satsa på en mindre dubbelsäng med inbyggd förvaring istället för en byrå. Piffa upp hörnet med en gallerivägg eller speglar. Speglar får rummet att se större ut. Så investera i några som du kan placera strategiskt.

Att ställa en säng i hörnet mot väggen är också en bra idé för att spara plats för en garderob, byrå, skrivbord, några pallar eller en lässtol. Använd det här utrymmet för att rocka de nödvändiga sakerna där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*