Home / Mode / Rutiga skjortor
Rutiga skjortor

Rutiga skjortor

Eleganta eller avslappnade rutiga skjortor är främst skräddarsydda för män. Vanligtvis väldigt färgglada, de rutiga tröjorna finns kommersiellt tillgängliga i både kortärmade och långärmade stilar, och är gjorda av till exempel bomull eller fint linne.

Klassificering av rutig skjorta

Rutade skjortor kallas ofta för ”träskjortor”. Det beror nog på att hantverkare (liksom skogsarbetare) uppenbarligen tycker mycket om detta. Faktum är att det finns minst en rutig skjorta i nästan varje manlig garderob – oavsett vilken professionell inriktning bäraren har.

Olika versioner

Det finns rutiga skjortor i sommarlätt kvalitet med korta ärmar och fluffig flanellfinish med långa ärmar – men de har alla en sak gemensamt: det vävda rutmönstret. Eftersom en check kallas ett liksidigt rätvinkligt parallellogram, finns det olika geometriska formler för dess konstruktion. Det är dock tveksamt om dessa formler är integrerade i design- och tillverkningsprocessen

Rutiga skjortor finns i vardagskläder kombinerat med jeans och i affärsgarderob. De avgörande skillnaderna ligger i valet av material som används å ena sidan och i utformningen av mönstret å andra sidan.

material och färger

Casual skjortor är vanligtvis gjorda av tyngre, mer robusta tyger som ull eller linne och finns i slående, kontrasterande färgkombinationer. Röda och blåa, men även svartvita mönster ökar.

Affärsmodellskjortor gjorda av fin, icke-järnig bomull eller till och med siden ser mycket mer elegant ut. Valet av färg är mycket mer subtilt, ljusa pastellfärger som blått, grädde eller grått är favoriter.

Testerna framstår endast som oansenliga i grundtonen av liknande färger eller ömtåliga kontrasttoner, men utförs då endast i mycket smala linjer. Checkarna i sig är mycket mindre än de vanliga tröjorna. Om ”han” bär rutiga skjortor, bör slipsar endast vara enfärgade för att inte helt förvirra tittarens ögon.

Kina 2017 Mode Ny Design 100% bomull Pläd Herr Pläd.
Amazon.com: SOOPO mäns Casual Normal Fit Kortärmad Button Down.
Leverantörer av rutiga skjortor för män - tillverkare och grossist.
Lanvin Patchwork plädskjorta, 1 664 $ |  farfetch.com |  lookast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*