Bäddsoffa madrass

Dagbädd – UTÅKER Stackable BedThese IKEA Hacks kommer att dominera 2018: En topp 10 nedräkning

En bäddsoffa består av tre huvudelement - kudden, madrassen och metallramen. Metallramen bestämmer möblernas fysiska styrka; Kudde bestämmer komforten; och Madrassen bestämmer både hållbarhet och stabilitet. Bakom alla bäddsoffor är madrassens huvuddel av möblerna. De finns i olika former, storlekar och funktioner.

Vanliga storlekar på madrassen

Baserat på soffans storlek varierar madrassstorleken också. Eftersom det finns en standard för soffans storlek, upprätthåller madrassens storlek också en standard. De olika standardmåtten är 52 ”× 72”, 54 ”× 72”, 58 ”× 72” och 60 ”× 72”. Den genomsnittliga madrasstjockleken är cirka 4,5 tum, men i fallet med madrass av Pocket-spiral kan tjockleken ökas även med dubbla. Det är bara madrassen som veckas ut för att göra en säng från soffan och sedan återvikts.

Tillverkning av madrass

Tillverkningen av bäddsoffa madrass är ett delikat verk eftersom möblernas korrekta produktivitet helt beror på det. Madrassen gör soffans kropp. Det är det viktigaste elementet i soffan som bestämmer komfort och balans för användaren. Dessa tillverkas genom quiltning eller fästning av liknande tyger som bomull, halm, gummi etc. Huvudmottot är att tillhandahålla en lätt, långvarig och kundorienterad madrass.

Ram för madrass

När madrassen tillverkas blir det nödvändigt att i fyllda material stöds grundligt en ram. Dessa ramverk kan vara av olika slag. Det kan vara vår-, skum- eller Pocket-spole baserat. Bland dessa tre typer är Pocket-coil-baserad madrass den omdefinierade versionen av vårspolen och är av överlägsen kvalitet som ger bättre komfort och ökad livstid.

Som en helhet måste man bestämma sin form, tillverkningsmekanism och typer av ramar när man bestämmer typen av bäddsoffa. Varje typ av madrass har sin egen unika funktion. Även om madrasser av Pocket-coil-typ är en mer avancerad version, men det kräver speciella färdigheter för att reparera den medan andra madrasser av vårtyp eller skumtyp enkelt kan repareras.