Bred fåtölj

Earl fåtölj tillverad i rått metallstativ med klädsel i läder Luxor, cognac. Earl fåtölj från Jess Design är en stilren och modern fåtölj med en bred sits utan armstöd. Fåtöljen finns i en rad olika läder och stativ.

Bred stolar

Stol är skräddarsydd för att tillgodose dina behov, särskilt om du vill behålla komfort och oberoende. Det finns många stolar som har olika storlekar på armstöd, vissa har små armstöd medan andra har bred fåtölj. Det viktigaste som påverkar valet av en stol är din storlek och graden av rörlighet. Stolar är främst designade för avkoppling men de kan också användas för aktiviteter som att läsa, skriva, titta på tv bland andra aktiviteter. Alla dessa aktiviteter kräver olika hållningsposition, komfortnivå och grad av stöd för att röra sig runt stolen. Vissa stolar är utformade för att justera höjden på sätet eller ställningens position genom en viss mekanism.

Vad du ska tänka på när du väljer en bred fåtölj

Mått

Måtten på en stol, varje stol måste ha en viss dimension för att stolen ska vara bekväm. Sittens höjd, bredd, ryggstödets höjd och djup bör matcha användarens storlek för att säkerställa tillräckligt stöd. För lutad stol bör det finnas tillräckligt med utrymme bakom stolen för att ryggstödet kan röra sig. Rätt dimension hjälper en stol att ha bred få fåtölj kommer att vara väl monterade för att få stolen att se elegant ut.

Höjd

Stolens höjd, stolens höjd hjälper sätet att bestämma rörelsen av in och ut ur stolen. Särskilt stol som har brett armstöd begränsar de stolarnas rörelse. Vissa säten är för höga, vilket gör att fötterna inte rör vid golvet, vilket gör att stolen blir obekväm, särskilt under låren. För för lågt säte kommer det att vara svårt att komma ur sätet alltid innan du köper försök att sitta på stolen för att se hur bekväm stolen är.

Storlek

Storleken på armstödet, olika människor föredrar olika storlekar på fåtöljen. Fåtölj ger sidostöd till händerna när du kopplar av på sätet och hjälper också en när du står upp. Bred fåtölj är bäst eftersom de ger tillräckligt med stöd till underarmen när du kopplar av. Fåtöljens kant ska vara lätt att greppa och jämna med stolens främre kant, vilket förbättrar rörelsen.