Glas matbord

OTTAVA Pendellampa – mässingsfärg – IKEA

Vad är ett glas matbord?

Ett matbord är vanligtvis tillverkat helt av hårt trä och är utformat för att komplettera en matsal, vars syfte är att rymma måltider för speciella tillfällen (till exempel julmiddag) eller stora sammankomster som släktträffar.

Ett glas matbord är annorlunda genom att bordsskivan är gjord av glas, medan ramen är av trä eller metall. Detta ger dig möjligheten att köpa frostat glas, eller få design utformade i det.

Hur förbättrar detta ett rum?

Ett matbord med rundat glas med en utsmyckad metallram är perfekt för en matsal med traditionellt tema, medan ett mer fyrkantigt bord med träben är modernare. Du kan inte bara välja ett bord som passar det tema du tänker på, utan du kan också ha olika stolar för att komplettera designen.

Vad ska du tänka på när du köper ett glas matbord?

En mycket viktig faktor att tänka på när man tittar på ett matbord för ditt rum är att glaset är väldigt, mycket ömtåligt och när det krossar kan det vara mycket farligt. Om du har några bekymmer över aktiva barn eller energiska husdjur, bör du inte investera i en sådan brytbar möbel.

En annan fråga kan vara det tillgängliga utrymmet i din matsal. Var noga med att mäta hur mycket utrymme du är villig att offra för inte bara själva bordet utan också stolar och armbådsrum för potentiella gäster.