Matbord och stolar

Matgrupp bestående av Pheno runt matbord i valnötsfanér och fyra Pitch stolar i brunt konstläder med svarta ben. En elegant matgrupp med retrokänsla. Bord och stolar säljs även separat. Bord och stolar från Dan-Form passar Dig som vill sticka ut. Snygga möbler i hög kvalité och snygg design som passar i nästan alla svenska hem. Mått bord: Ø106, H: 75 cmSitthöjd stolar: 45 cm

Ett matbord är ett bord som vanligtvis är reserverat för speciella tillfällen eller stora måltider och är normalt antingen större eller dyrare än ett vanligt köksbord. Det är en möjlighet för dig att visa upp din rikedom och smak när det gäller utformningen av din matsal.

Matsalstolar kanske inte matchar ditt matrumsbord helt; stolarna själva borde dock inte skilja sig i design. Du behöver tillräckligt med dem för att få plats i din familj, och om det finns plats vid ditt bord, helst en eller två gäster.

Hur kan ett matbord och stolar förbättra ditt rum?

En matsal kan designas med alla typer av stil i åtanke, och du kan köpa ett matbord och stolar medan du tänker på denna trend. Till exempel kanske du vill passa ditt bord och stolar i ett traditionellt temarum med utsmyckade möbler. I detta fall kanske du vill ha snidade bordben och en mer elegant bordsskiva gjord av glas eller mahogny. Om du vill ha ett mer modernt matbord och stolar, kan du föredra ett ljusare trä med en design inspirerad av former som torg eller rektanglar.

Stolar behöver inte passa ett bord exakt (även om du kan bläddra i en katalog för ett bord och stolssats om du vill) men helst bör de inte kontrastera stilen på det. Till exempel, om ditt bord har en gjutjärnstomme, kanske du vill köpa stolar av liknande material.