Svart ljuskrona

Manola 12-ljuskrona

En svart ljuskrona skiljer sig från en vanlig ljuskrona genom att även om den är lika utsmyckad, är den metall som används för att skapa den målad svart. Detta ger en mer gotisk look, som är perfekt eftersom gas / elektrisk ljuskronan kommer från den viktorianska tiden, då gotisk inredning var mycket populär. Detta innebär att en svart ljuskrona ser perfekt ut i en traditionell viktoriansk miljö.

Vad ska du leta efter när du köper en svart ljuskrona?

En ljuskrona är en demonstration av extravagant metallverk, och som sådant underlägset hantverk kan kompromissa med dess struktur. Du kan hitta en svart ljuskrona som du gillar utseendet på online eller i en katalog, men det är bäst att gå och titta på den personligen för att se till att du inte köper något med brister eller fel.

En ljuskrona kan också potentiellt förbruka mer elektricitet än en vanlig ljusarmatur, och du bör därför redogöra för detta och eventuellt överväga en ljuskrona som inte är utrustad med många lampor.

Innan du köper din ljuskrona måste du veta exakt var den ska monteras i ditt hus. Traditionellt passar korridoren eller matsalen, men det finns inget som hindrar dig från att lägga till det i ditt sovrum eller vardagsrum. En svart ljuskrona passar bäst med mer gotiska, traditionella teman och passar kanske inte till ett rum som modelleras efter en modernare inspiration. Du bör också se till att färgen inte är så unik att den ser ut på sin plats.