Svimma soffan

Spanska-påverkade australiensiska husman i Byron Hinterlands

Det finns många olika soffor på marknaden. Sofforna är av olika slag såväl som mönster. Att ta en djup sökning kan presentera några mycket intressanta mönster. En av dem är den svimmande soffan. Vi är här för att upplysa dig i denna soffa, så låt oss börja.

Vad är en svimmande soffa?

Soffa som har en rygg som är upphöjd i ena änden kallas svimningssoffa. Baksidan är normalt i ena änden av soffan, men det finns tillfällen då den sträcker sig över hela möblerna. Det var populärt bland kvinnor på 19th Århundradet när de använde sofforna i sina "svimningsrum".

Dessa rum var vanligtvis separata och kvinnor använde dem när de behövde vila under dagen eller där de kändes lätt. Det måste påpekas att den svimma soffan används till denna dag, men med ett annat syfte eftersom det är mer av en inredning än någonting.

Varför det fanns behov av en svimmande soffa

De svimma sofforna troddes åstadkommas på grund av trånga korsetter bland många andra saker. Tillbaka på dagen brukade kvinnor ha snäva korsetter. Dessa korsetter fick kvinnor att svimma mer när de begränsade blodflödet, varför den svimma soffan användes för att ge dem en plats att vila när de började känna sig lilla.

Nästa skäl är kvinnlig hysteri, som idag betraktas som sexuell frustration. Det här behandlades som en sjukdom, så att svimningssoffan användes som ett slags behandlingsbord och en bekväm plats där de fick manuella bäckenmassage för att "bota" dem. Behovet av att besvämma soffor finns fortfarande kvar idag, förutom att syftet har förändrats med att människor har dem för att mestadels inredning.

Slutsats

De svimma sofforna är ett konstverk eftersom de är vackra och eleganta. Dessa stolar har motstått tidens test och används fortfarande till denna dag. Du kan skaffa dig en av dessa online och lägga till ett unikt möbel till ditt hem.