Väggdekor Idéer

Tidningställ

Det finns många sätt att lysa upp ett rum, men det finns inget mer kostnadseffektivt än att sätta upp en väggdekor. Enkla mönster och färger kan lysa upp stämningen i ett rum och de behöver heller inte vara mycket dyra! Här är några enkla idéer med låg budgetvägg för att ge liv till dina väggar:

Att välja en tapetdesign kan vara tidskrävande (och ibland frustrerande). Gör istället något tyg till en tapet. Du behöver bara ett tyg efter ditt val, tygstärkelse och en färgrulle. Häng ditt tyg på väggen, använd rullen för att applicera stärkelsen på väggen och jämna tyget på väggen. När detta är gjort, använd rullen för att applicera tygstärkelse på framsidan av ditt tyg tills det mättas och voila!

Känner du dig konstig? Skapa ett nytt mönster eller design på din accentvägg genom att använda en färgpenna och en projektor. Projicera bilden på väggen där du vill ha den och använd målarpennor för att fylla i designen.

Om du vill mer i mönster och former, använd band och tacks för att skapa underverk. Du kan till och med använda stencils för att skapa symmetriska mönster.

Former kan också stämpla på. Använd en X-acto kniv för att skära ut former i skum. Doppa dessa former i färg och stämpla bort!

Gräsduk är ett dyrt alternativ för väggarna. Du kan dock skapa strukturen med hjälp av en enkel kvast. Applicera en färgbeläggning på väggen och dra sedan kvasten genom den våta färgen och håll linjerna så raka och horisontella som möjligt. Låt färgen torka och applicera sedan en andra beläggning och upprepa processen. Resultatet, en subtil, förfinad struktur som ser fantastiskt ut som en gräsduk tapet.