Home / Dekoration / Shiplap i din heminredning
Shiplap i din heminredning

Shiplap i din heminredning

Shiplap är på frammarsch tack vare bondgårdar och rustika inredningsstilar som är väldigt trendiga just nu. Men vad är shiplap egentligen? Shiplap är en träplanka som ofta används utomhus i skjul och lador och som sidospår. Varje panel är fräst och tätt sammanfogad med nästa, vilket skapar en distinkt linje mellan varje lager.

Shiplap kan användas som väggbeklädnad, takdekor eller till och med för att täcka golv. Det är ett mycket mångsidigt material som kan användas var som helst. Sådan inredning kan användas i hela huset och i alla rum. Men kom ihåg att i badrum ska det behandlas mot fukt. Om du vill prova denna heminredningsidé och letar efter lite inspiration, leta inte längre, den är här!

Shiplap i mindre doser

Shiplap kan användas i mindre doser i din heminredning: bara på en accentvägg eller i stället för en sänggavel i ditt sovrum. Det ger rummet komfort, textur och en välkomnande känsla. Om du har ett mindre utrymme som du vill visa intresse för, måla det antingen i en mer dramatisk mörk eller ljus färg: marinblå, svart, grå, rosa eller en annan nyans. En sådan accentvägg kommer att få ditt kök, väggenhet, hemmakontor eller något annat utrymme att sticka ut och du kan göra fartygets lucka ännu mer framträdande vertikalt.

Shiplap överallt

Shiplap i hela utrymmet, speciellt vitmålat, känns luftigt och väldigt inbjudande. Det är mycket relevant för vindsrum – täck alla väggar och tak och ditt utrymme kommer att verka mycket större och fullt av ljus. Du kan tillföra värme och mysighet till utrymmet genom att välja sand- och jordtoner för fartyget eller gå helt svart eller mörkblått eftersom atmosfäriska utrymmen är mycket populära och trendiga.

25 sätt att använda shiplap i din heminredning |  Bohemiskt vardagsrum.
25 sätt att använda shiplap i din heminredning |  master bedroom, hem.
8 sätt att dekorera med shiplap för en modern bondgårdslook |  Det där .
Prisvärda DIY Shiplap Walls |  DIY skepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*