Home / Dekoration / Skänkar med rundade hörn

Skänkar med rundade hörn

Vi är alla vana vid att se vanliga skåp gjorda av olika träslag och plywood, men kollektionen vi presenterar idag är det inte! Designern Alain Gilles skapade kollektionen Frame sideboard för den italienska tillverkaren Bonaldo. Dessa skåp kommer att fånga ditt öga!

Frame sideboard-kollektionen använder en metallstruktur som det grundläggande ramverket för att bygga en sideboard: den stöder de interna brädorna som kan skjutas in. Det handlar alltså inte bara om design, det handlar om en mer arkitektonisk princip. Sidoväggarna och den övre panelen appliceras sedan på strukturen och lämnar ett gap längs alla kanter för att exponera strukturen. Metallstrukturen består inte bara av benen utan är också synlig och bidrar till skänkens utseende. Det finns en kontrast mellan metall och trä och ibland marmor ovanpå.

Kanterna på den bärande strukturen är synliga genom små avfasningar och stora rundade springor. Dessa rundade hörn är ett utmärkande drag för kollektionen. En annan chic idé som implementerats i dessa sideboards är användningen av kontrasterande färger och ytbehandlingar mellan de olika elementen, vilket gör att möblerna ser mer moderna och kantiga ut. Bli inspirerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*