Home / Mode / smyckeskrin
smyckeskrin

smyckeskrin

Smyckeskrin av hög kvalitet är idealisk för dekorativ förvaring av små skatter och passar även som presenter.

Klassificering av kategorin smyckeskrin

Ett glas är ett litet kärl med en rund, oval eller fyrkantig form. Kännetecknande för en burk är att den består av två delar: en bottendel och ett lock. Idag används burken nästan uteslutande som förpackningsmaterial. Det var väldigt annorlunda fram till 1800-talet. Eftersom burkar var utsmyckade lyxvaror och som sådant ett tecken på rikedom och lyx.

Smyckeskrin brukade vara

Särskilt smyckeskrinerna var populära pompa och ståt och hedersgåvor. Dessa var rikt dekorerade och ofta försedda med ett porträtt av donatorn. Dessa smyckeskrin fungerade från början som en samling och utställning. Först med tiden förvarades där särskilt värdefulla varor som smycken, socker, godis och tobak.

Inte nog med att dessa smyckeskrin tog manuell tid att tillverka, eftersom de var väldigt dyra att tillverka. Förutom ädelmetaller användes alabaster och porslin som utgångsmaterial. Dessa material gjorde det möjligt för smyckeskrin att masstillverkas i porslinsfabriker i tider av industrialisering.

Dagens mening

Detta minskade kostnaden för att tillverka smyckeskrinerna så mycket att de nästan helt tappade karaktären av lyxföremålet.

Idag finns det många smyckeskrin på marknaden till mycket rimliga priser. Och ändå finns det fortfarande tillverkare som kärleksfullt tillverkar sina smyckeskrin för hand. Det beror främst på att smyckeskrin har blivit ett populärt samlarobjekt

Amazon.com: SONGMICS smyckeskrin för kvinnor, smyckesarrangör med.
Amazon.com: Vlando Jewellery Box, Medium Faux Leather Jewellery.
Amazon.com: BEWISHOME Smyckeskrin för kvinnor 35 fack.
Smyckeskrin för baby och barn |  Keramisk lada Ki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*