Home / Dekoration / Snygga och smarta ljudisoleringsidéer för hem

Snygga och smarta ljudisoleringsidéer för hem

Om du har råd med lite mer ljud i ditt hem än surrande av en mygga men inte kan ljudisolera ditt hem, finns det några dekorativa sätt att öka ljudisoleringen. Detta är särskilt användbart för dem som bor i ett hyrt hus eller lägenhet där väggarna är papperstunna och bullerreglerna är strikta, eller för dem som vill organisera en hemmabio eller musikstudio. Det finns olika sätt att göra ditt hem ljudisolerat: akustikpaneler, gardiner, gipsskivor, stoppning eller korkväggar – och mycket mer. Akustikpaneler är kanske den modernaste idén då många designers skapar fantastiska ljusa akustikpaneler med olika mönster som kan komplettera vilket rum som helst. Kolla in dessa och andra idéer nedan!

torra stenväggar

Buller är vibrationer. Att dämpa dessa vibrationer görs bäst med tunga, täta material som stoppar buller i spåren. När det kommer till tyngd är tegel och sten bra, men opraktiskt för att eftermontera dina innerväggar. Den enklaste strategin är att lägga till ett andra lager gips för att skapa en tjock, ljudabsorberande barriär. Du behöver inte lägga till gipsskivor överallt – du kan isolera det bullriga rummet eller det tysta rummet. Du måste lackera om och måla om din nya gipsskiva och troligen utöka uttag och kopplingslådor. Detta är dock relativt enkla och billiga DIY-projekt.

Skrymmande vinyl

Bulk Loaded Vinyl (MLV) är specialgjord för att minska buller och är ett flexibelt material som kommer i 4 fot breda rullar. Den kan hängas på väggar eller installeras på golv för att dämpa ljud. Placera den mellan gipsskivor för att avsevärt minska ljudöverföringen genom väggar.

akustikpaneler

Akustikpaneler absorberar ljud innan det kan studsa mot väggar och tak. De är designade för att förbättra ljudet i ett rum som en hemmabio men är också till hjälp för att minska ljudöverföringen genom väggar. Panelerna är gjorda av porös expanderad polypropen (PEPP) och finns i olika storlekar och tjocklekar. De flesta stilar för hemmabruk är klädda i tyger som har dussintals färger att välja mellan. Vissa tillverkare erbjuder anpassade tryckta tyger som kommer att förvandla din ljudblockerande panel till en väggkonst. Paneler fästs med klämmor eller kardborre, och installationen är ett enkelt gör-det-själv-jobb.

Andra idéer

Att lägga till mjuka föremål i rummen – mattor, gardiner, krukväxter – minskar vibrationer och omgivningsljud. En innerdörr med massiv kärna absorberar ljud bättre än en håldörr. Lägg till ett svep för att minska flygbuller. En trävägg eller kork kan också absorbera överdrivet ljud. Så det är en bra idé att lägga till en statement-vägg gjord av sådana material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*