Home / Dekoration / Sten accent vägg idéer

Sten accent vägg idéer

En accentvägg ger ditt utrymme ett iögonfallande utseende: trä ger värme och mysighet, gigantisk väggkonst är en bra idé för en wow-faktor, och falsk sten skapar en mysig, rustik känsla. Du kan bygga din egen gjutna stenmur hemma och moderna material och metoder gör att du kan skapa utseendet på en traditionell stenmur med en bråkdel av arbetet. Sten, faux eller naturlig, lägger till textur till din inredning och gör den mer lyxig. Du kan inte gå fel. Låt oss titta på några stenväggar i olika rum för inspiration.

Sten accentväggar i badrum

Stenväggar är en av de mest populära funktionerna för badrums- och duschdekoration. Att installera en konstruerad eller naturlig stenvägg ger lyx och textur, vilket gör att även den enklaste badrumsinredningen sticker ut. Både natursten och konstruerad sten är hållbara, vatten- och skadebeständiga. Du kan alltså vagga en sådan vägg bakom badkaret eller i duschen och förvandla din badplats till en spaliknande. Det finns många texturer och nyanser att välja mellan. Du kan enkelt hitta en matchning till din inredning. Du kan också lägga till en accent genom att täcka en handfatsvägg i sten och framhäva den med upplysta speglar.

Sten passar perfekt med moderna, rustika, kabiner, minimalistiska och andra inredningsstilar. Så tveka inte att installera en sådan vägg.

Stena accentväggar i sovrum

En stenmur är ett vackert och billigt sätt att lägga till ett mångsidigt designelement till ditt sovrum som gör det mysigare och bekvämare. Det är två huvudfunktioner vi vill ha i våra sovrum. Med många färger och texturvarianter är designalternativen öppna för att uppnå önskad effekt. I sovrummen ser vi mest sänggavlar i sten som framhäver säng- och nattduksborden och gör sovdelen bekvämare. En annan idé är att bygga en eldstadsvägg i sten om du har en i ditt sovrum. Detta är en super avkopplande idé, du vill aldrig lämna ditt sovrum!

Stena accentväggar i bostadsutrymmen

I vardagsrum är accentväggar oftast gjorda av sten för att få eldstaden att sticka ut och göra den säkrare eller för att framhäva en mediavägg. Sten ger en elegant look till alla vardagsrumsstrukturer – minimalistisk, kabin, rustik, skandinavisk eller helt enkelt modern. Sten är resistent mot skador, fukt, värme och stötar. Oavsett vilken eldstad du har behöver du inte oroa dig för att väggen ska bli för varm. Sten smälter perfekt ihop med lövträ och tillsammans skapar de en mycket mysig atmosfär.

Stenaccentväggar i entréerna

Dekorera din entré eller lämna en originalsten i entrén. En stenmur blir chic och blir kontaktpunkten för alla entréer. Hon kommer att imponera på alla gäster som kommer in.

Stenväggar i hemmakontor

Sten passar bra till varma trätoner och läder. Det är det perfekta komplementet till ett mysigt hemmakontor. Så varför inte göra din arbetstid trevligare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*