Home / Dekoration / Sun House Frank Lloyd Wright
Sun House Frank Lloyd Wright

Sun House Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wright, en berömd amerikansk arkitekt, designade några mycket vackra hem i sin egen stil och vision. Om du är ett fan av arkitektur och design kommer du att älska detta cirkulära solhus.

Ett exceptionellt exempel på arkitektens sena arbete, det 300 kvadratmeter stora hemmet i Phoenix, Arizona slingrar sig i och runt det naturliga landskapet och erbjuder spektakulär utsikt över Palm Gorge och dalen nedanför. The Circular Sun House byggdes 1959 av betongblock som färg smälts samman med de omgivande stenblocken. Den ritades av arkitektlärlingen 1959 och färdigställdes 1967. Den innovativa konstruktionen speglar Frank Lloyd Wrights utforskningar av olika geometriska former – i det här fallet korsande cirklar och bågar.

Residenset består av 3 sovrum, 3 badrum, ett privat kontor på andra våningen med 360 graders utsikt och en pärlemorkantad trädgårdspool med uteplats. Möblerna är genomgående handgjorda av filippinsk mahogny, och kompletterar designen med sin moderna stil från mitten av århundradet. Rummen är böjda och välvda och dekorerade med moderna föremål från mitten av århundradet och skulpturala enheter för att få dem att sticka ut. Du kommer att se massor av plywood och naturligt trä i inredningen, vilket gör rummen mysiga och inbjudande.

Sammantaget skapar den innovativa konstruktionen på kanten av Phoenix-bergen en utmärkt livsmiljö, som fångar de ständigt föränderliga mönstren av ljus och skugga när solen rör sig över kanjonen. Huset ser ut som ett rymdskepp som landade mitt i öknen, det är bara fantastiskt!

Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona är precis runt hörnet.
Frank Lloyd Wrights sista hus är ute på auktion - Mansion Glob
Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona är precis runt hörnet.
Frank Lloyd Wrights cirkulära solhus i Arizona är precis runt hörnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*