Home / Dekoration / Svart träklädd hus
Svart träklädd hus

Svart träklädd hus

FRAM Arquitectos och Delfina Riverti designade detta svarta hus nära stranden La Juanita i Uruguay. Fastigheten ligger på en sluttning nära sjön Jose Ignacio, en kustvattenförekomst som rinner ut i Atlanten.

Två volymer trä med vinklade taklinjer utgör huvuddelen av hemmet. Olika typer och behandlingar av materialet har använts för strukturen, väggarna, beklädnaden och inredningen. Mörka horisontella golvbrädor omsluter huset och hålls på plats med något blekare vertikala element som ligger i linje med byggnadens struktur. Teamet kombinerade blek furu, ett mjukt och billigt trä, med massaranduba, en art som är hemma i Sydamerika. Tallbrädorna är oljefärgade i en mörk nyans som kontrasterar den naturliga färgen i det tropiska träet. Massaranduba-ränderna har också behandlats med olja men lämnats i sin naturliga nyans. Furu har även använts för interiörer, där materialet har vitputtats för att skydda och lysa upp boendes livsrum.

Besökare kommer in i huset från norr, där fastigheten leder till gatan. Detta lämnar den södra delen av platsen öppen mot havet. Detta arrangemang överlappar med verksamheten som planeras för huset: en lägre våning för att hysa familjemedlemmar, där husets gemensamma utrymmen är belägna, och en övre våning som uteslutande är reserverad för ägarna. Utrymmet mellan varje halva av huset ger också tillgång till en halvsluten uteplats täckt av en träspaljé ovanför.

Interiörerna är rena och minimalistiska, med några färgklickar från boendets möbler och tillhörigheter. En pastellblå bokhylla löper längs gångvägen mellan varje halva av huset. De öppna hyllorna släpper igenom ljus och håller denna korridor luftig och ljus. Matchande skåp ger förvaringsutrymme i köket med öppen planlösning.

Hus i Nederländerna uppgraderat med en svart Claddi
Cascading förkolnade träpaneler |  Bränt träpanel, trä.
Hus i Nederländerna uppgraderat med en svart Claddi
svart panelad utbyggnad till viktoriansk terrass |  hus redesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*