Home / Dekoration / Tapeter Tak Idéer
Tapeter Tak Idéer

Tapeter Tak Idéer

Att använda tak är ett bra sätt att lägga till detaljer och lager i ett inre utrymme och det är en trend just nu. Vem skulle vilja ha ett vanligt tak när du kan täcka det med plywood, trä och till och med tapeter? Tapettak kan ge unika mönster och lager till en inredning, och förverkligandet av ett sådant projekt kommer inte att ta mycket tid. Men innan du bestämmer dig för en sådan filt finns det några saker du behöver veta.

Välj bakgrundsbild

Välj rätt tapettyp. Om du tror att du kanske är trött på utseendet du har valt, välj borttagbar tapet. Att ta bort traditionell tapet från väggen är svårt nog. Det kan vara ett banbrytande arbete i taket.

Välj färg och mönster noggrant. Mörka toner i taket tynger ett rum – önskvärt om du vill ha en mysigare känsla. På baksidan kan ljusare färger göra att mindre utrymmen känns större, och metaller kan hjälpa till att reflektera ljus i trånga utrymmen. Du måste också välja mellan ett litet eller ett stort motiv. Större mönster med en upprepning på 12 tum eller mer kan vara lättare för ögat. Men mindre mönster maskerar lättare installationsfel. Detta kan vara att föredra när du skapar en tapet för första gången.

förberedelser

Se till att ditt tak lämpar sig för tapetsering. Innan du sätter upp tapeten måste du göra några viktiga förberedelser. Reparera först eventuella sprickor eller defekter i taket med en spackel eller injekteringsbruk och slipa sedan området slätt med ett finkornigt sandpapper. Ta bort alla lampor eller ventiler (se till att stänga av strömmen först). Rengör taket med en dammduk på en lång förlängningsstång eller en butiksdammsugare med en mjuk borste för att ta bort allt initialt damm. Gå över taket en andra gång med en trasa eller trasa för att bättra på. Grunda sedan taket. Använd en speciell primer gjord speciellt för tapetapplicering och låt torka i minst 48 timmar (följ tillverkarens specifika instruktioner). Detta kommer att hjälpa till att förhindra skador på dina väggar när tapeten så småningom tas bort.

Bästa Tapeter Tak Idéer - Tak med Wallpap
29 Taktapet Ide
Grafiskt tak kök tapeter idéer |  Dekor A
OMG vi har köpt ett hus!  Avsnitt 11: Middagen kommer!  |  Bakgrund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*