Home / Dekoration / Trädgårdsgränsidéer

Trädgårdsgränsidéer

Trädgårdskanter är en viktig del av din landskapsdesign. De får din inredning att sticka ut, tillför färg och intresse till rummet och håller djur borta från växter. De skulpturala linjerna kan realiseras från nästan vad som helst, de kan installeras på några timmar, en ansträngning som kan försköna din trädgård för livet. Förutom trädgårdsbäddar kan du kanta olika delar av din trädgård – uteplatser, stigar och gräsmattor. Vi har förberett de coolaste och mest vågade idéerna för trädgårdskanter för trädgårdar i olika stilar. Låt dig inspireras!

stenar och småsten

Stora klippor och flodstenar är den mest naturliga idén för att avgränsa din trädgård: de förvandlar den till ett mer naturligt utrymme, perfekt för att koppla av i trädgårdar eller minska formaliteten i en anlagd trädgård. Du kan till och med använda en kombination av flodstenar och mindre småsten för att få utrymmet att se ännu fräschare ut. En annan idé här är en gabionvägg, vars utseende också är väldigt naturligt, men en sådan vägg skyddar trädgårdssängarna bättre från djur. Dessa idéer hjälper dig att förvandla trädgården med enkla element gratis.

stenar och tegel

Trädgårdssten och tegel är en tidlös lösning. Det finns inget mer populärt än detta eftersom dessa typer av kanter passar bra med många landskapsstilar. Välj lakoniska traditionella tegelstenar i en neutral nyans eller lägg till retro chic med rött tegel – det är upp till dig, plus att en sådan kant är mycket hållbar – precis som tegelstenar.

Live Edge

Levande kantning är en fräsch idé för en modern trädgård som kommer att tillföra fler växter och kanske färg till din trädgård. Du kan till och med skippa alla trädgårdsbäddar som bara ramar in delar av din trädgård med levande kanter. Detta kan vara vilken typ av suckulenter som helst, kaktusar, blommor och gröna som du gillar. Håll bara ett öga på din kant och glöm inte att detta kräver mycket underhåll.

kanten av ljus

En annan fräsch och modern idé är belysning – ett perfekt sätt att lysa upp dina gångvägar och andra delar av trädgården på natten. Ljusa kanter ger rummet en modern atmosfär, och du kan klara dig utan att installera lampor och lyktor – det kommer att finnas tillräckligt med ljus.

skålkant

Om du bor vid havet och en av dina största passioner är dykning, kan detta vara trädgårdskanten för dig: gigantiska snäckor kan skapa en bård för din trädgård och effekten är minst sagt intressant. Om du har mindre skal, oroa dig inte – du kan också använda dem genom att sticka dem i sargen istället för småsten. En mycket miljövänlig idé!

lättbetongblock

Cinderblocket är ett vanligt alternativ och en del av dess popularitet härrör från dess dubbla roll som fälg och plantering. Det låter trädgårdsmästaren skapa ett andra lager av blommor som ytterligare begränsar växterna de avgränsar. Cinderblocket är också billigt, och du kan exponera eller sänka det för att passa din stil perfekt.

glasflaskkant

Glasflaskor är en extremt hållbar, mycket grafisk, i grunden gratis resurs. Använd dem i olika färger i din trädgård för ett rent utseende. Detta är en bra idé för att återvinna befintliga vinflaskor och sätta färg på rummet.

Andra idéer

Terrakottakrukor är grafiska på egen hand, men att lägga till dem gör saker ännu vackrare. Dessa kan du placera vertikalt med växter eller horisontellt ovanpå varandra, oavsett om båda lösningarna är väldigt grafiska. Vävda trädgårdsbårder är bra för grönsaksträdgårdar eller bara rustika. Trädgårdsbårder i trä är inte särskilt hållbara, men du har en väldigt naturlig och billig lösning. Bli inspirerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*