Home / Dekoration / Unika köksbänkar gjorda av olika material

Unika köksbänkar gjorda av olika material

Om du har följt oss på sistone har du sett idéer till bänkskivor i betong och trä, men vad händer om du letar efter något lite mer ovanligt? Här har vi samlat några fräscha och unika idéer för att dekorera ditt kök med en iögonfallande finish. För att prata om material som är lämpliga för kök och ändå original, skulle jag välja marmor, sten, corian och kanske trä, eftersom naturliga trästrukturer ser väldigt vackra ut. Du kan även göra en cool bänkskiva själv, t.ex. BB en penny bänkskiva med lim. Kolla in fler bra idéer nedan och låt oss veta vilken du gillar mest.

bänkskivor i trä

En bänkskiva i trä är en cool idé för alla kök – den tillför textur, värme och en djärv touch. Det kan vara en bänkskiva i slaktblock, en chevronklädd bänkskiva, en bänkskiva av träkakel, en bänkskiva i trä med levande kant, och den passar ett rustikt, modernt, modernt, minimalistiskt eller nästan vilket kök som helst. Välj bets efter det utseende du vill ha – en kontrasterande eller en matchande. Kom ihåg att en bänkskiva i trä inte är särskilt hållbar. Du måste därför täta dem ordentligt för att säkerställa en längre livslängd.

bänkskivor i sten

En stenplatta är en väldigt hållbar idé, den håller länge och du kan även framhäva den med inomhusbelysning. Stenen kan vara olika, det är helt upp till dig och texturerna och färgerna också. De flesta stenplattor ser så catchy ut på egen hand att du inte behöver en speciell design för din bänkskiva. Du behöver bara bestämma dig för om ditt kök ska se kontrasterande eller matchande ut och om du ska använda samma bänkskiva till köksön eller välja en annan.

Terrazzo bänkskivor

Terrazzo är ett väldigt trendigt och djärvt material för backsplashes, bänkskivor, golv och till och med väggar. Det finns otaliga färger och mönster att välja mellan. Allt du behöver göra är att ta en titt och välja – oavsett om det är en kontrasterande look med djärv terrazzo eller en matchande look med neutral terrazzo. Eftersom terrazzo är mönstrat är det bättre att applicera det på både bänkskivorna och backsplash för att göra dem till en helhet och undvika en matchning, vilket kan vara mycket svårt.

Andra bänkskivor

Andra bänkskivor som du kan välja kan vara gjorda av glas, mosaikplattor, metall, epoxi och många andra material – allt beror på utseendet på ditt kök och den effekt du vill lägga till. Metallbacksplashes sticker ut på den här listan eftersom de är mycket hållbara och inte hackade – du kommer inte att se dem i många hem. Kolla in de idéer vi har samlat åt dig och bli inspirerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*