Home / Dekoration / Unikt hem delat av ett atrium
Unikt hem delat av ett atrium

Unikt hem delat av ett atrium

Om du gillar att se unika hem som får din käke att släppa, då är det här för dig! Detta hem har en ”genombruten monolit” som döljer ett enormt ljusfyllt atrium som Anagram Architects har färdigställt på en livlig gata i New Delhi.

Det fyra våningar höga hemmet, kallat Cleft House, designades av Anagram Architects för tre generationer av samma familj som ville ha ett rymligt, ljust hem på en lummig tomt nära sin fabrik. För att uppnå detta med bibehållen avskildhet byggde den lokala studion en kraftigt fönsterlös fasad som skärmar av det soldränkta fyra våningar höga atriumet inuti, runt vilket alla rum ligger.

Klyvhusets monolitiska fasad består av vita marmorplattor monterade på en stålkonstruktion. Marmor valdes av Anagram Architects för dess ”luminescens” framhävd av lampetter. Dessa paneler fortsätter internt genom slitsen i mitten av fasaden som huset är uppkallat efter, innan de öppnar sig mot atriet med ett takfönster. Atriet är tänkt att återspegla den centrala innergården i traditionella indiska hus och utgör hjärtat av det kluvna huset. Den förbinder alla gemensamma utrymmen på bottenvåningen. Dess storlek och form tillåter också mycket naturligt ljus i hela hemmet och källaren samtidigt som den underlättar naturlig ventilation.

Sovrummen ligger alla på de övre våningarna i lägenheten, omgivna av fasetterade väggar och inglasade balkonger som visuellt förbinder rummen. Vart och ett av sovrummen i hemmet är designat med djärva ytbehandlingar specifikt skräddarsydda för de boendes smak. Dessa står i kontrast till den mer återhållsamma paletten av material som används i atriet och allmänna utrymmen. De inkluderar svart marmor, betong och trädetaljer som kommer att tilltala alla familjemedlemmar. Kolla in detta underbara hem nedan!

Parade of Homes 2014: 'The Genevieve' av JMG Custom Homes |  Delar upp .
Vad ska vi göra med denna Atriu?
Badrumsidéer Jack och Jill Bonusrum 24+ Fantastiska idéer #Badrum.
De som bor i Oranges Eichler-hus växer totalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*