Home / Dekoration / Utomhus suckulenta trädgårdsidéer

Utomhus suckulenta trädgårdsidéer

Njut av skönhet utan mycket underhåll genom att skapa en frodig trädgårdsdesign. Dessa vattenbaserade växter finns i en mängd olika bladfärger och former. Suckulenter är otroligt populära nu och att använda sådana växter i din trädgård ger det ett försprång.

Hur mår suckulenter?

Suckulenter har modifierade blad för att spara vatten. Dessa bladanpassningar resulterar i slående växtstrukturer. Vattenbesparande löv varierar från bladlösa kaktusryggar till feta och köttiga vattenhamstringspaddlar till knubbiga pärlor eller fingrar. Många suckulenter bildar en rosett av löv, vilket är ett ovanligt texturellt tillägg till en trädgård. Suckulenter finns i en mängd olika storlekar, från små växter som bäst visas i behållare, till iögonfallande storskaliga skönheter och i en mängd olika färger från limegrönt till lila.

krav

Suckulenter behöver väldränerad jord. Lägg till bermar och högar till din frodiga trädgårdsdesign för att ge den dränering som dessa växter längtar efter. Använd stenar för att lägga till höjd till ditt landskap och du får omedelbart en naturligt utseende, saftig miljö. Trots populär tro kräver suckulenter ordentlig vattning, även om de varierar från art till art.

trädgårdsinredning

Ett av de mest effektiva sätten att skapa en suckulent trädgårdsdesign är att blanda dessa udda växter med stenar. Visa suckulenter mot en stenbakgrund eller stoppa dem mellan och bakom stenar. Om stenar har grunda fördjupningar som håller botten på plats, limma suckulenter på den platsen för att vända dem upp och ner. Använd stenkompost i frodiga trädgårdsdesigner för att behålla värmen runt växter och förbättra dräneringen.

Ett vackert och felfritt sätt att lyfta fram suckulenter är att omge en större ankarväxt som en hög agave- eller fatkaktus med mindre suckulenter. Behållare ger också det perfekta utrymmet för att visa några av de minsta suckulenterna, av vilka många har enastående lövfärg eller struktur. Om du arbetar i ett område där suckulenter inte kan lämnas utomhus året runt, välj behållare som enkelt kan transporteras till skyddade eller övervintrade platser inomhus. Låt dig inspireras av fler idéer nedan och skapa ditt eget saftiga mästerverk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*