Home / Dekoration / Vackra blå och gråa sovrum

Vackra blå och gråa sovrum

Enligt de psykologiska testerna är färgen de flesta av oss älskar blå. Och vilken färg passar bäst med blått? Grå såklart! Ett sovrum i kombinationen av dessa färger ser så bekvämt och inbjudande ut att du kommer att vilja spendera all din tid där. En sådan kombination är särskilt cool med vintagemöbler, men vissa moderna delar skulle också vara på plats. Om du vill koppla av, lägg till lite vitt eller silver till färgskalan med möbler, kuddar, vaser och andra tillbehör. Om du vill ha lite dramatik och utsökthet, lägg till svart. Blått kan vara ljust eller rikt – det måste matcha de rätta nyanserna av grått. Kolla in några inspirerande bilder nedan och njut av designers arbete.

Grå och mörkblå sovrum

Grått och marinblått har blivit en av de mest populära och vågade färgkombinationerna, som används flitigt i olika hem med alla typer av dekorationsstilar. Grå är mer av en avslappnande färg, och marin ger den djup och lugn på samma gång. Jag älskar de ljusare nyanserna av grått blandat med marinblått – de ser väldigt coola ut! Men om du gillar lynniga utrymmen kan du prova grafitgrå och marinblå. Vanligtvis föredrar designers och husägare att göra grått till huvudfärgen och lägga till accenter i marinblått: en uttalande vägg, kuddar, en stoppad säng och nattduksbord och bänkar. Om du föredrar färg, välj mörkblå väggar och lägg till grått till möbler och accessoarer.

En annan populär nyans av mörkblått är midnattsblått, som oftare paras ihop med duvgrå och andra ljusgrå. Detta är ett klassiskt färgschema som ger rummet den ultimata sofistikerade och lyxiga känslan. Även om vissa av er kanske säger att det är för kontrasterande och ser formellt ut, är det en väldigt djärv och dramatisk idé.

Grå och ljusblå sovrum

Ljusare nyanser av blått är välkomna om du älskar färg! Turkos, tiffanyblått, himmelsblått, elektriskt blått och mer – alla dessa kommer att göra ditt utrymme mer glad och inbjudande. Du kan se ljusa och djärva nyanser av blått överallt – från havsinspirerade sovrum till moderna sovrum – blått passar alla stilar! Det är upp till dig om du vill para ihop dem med mörkare eller ljusare nyanser av grått – djärva blå färger gör alltid ett uttalande, men oftare ser du ljusgrå sovrum med ljusblå accenter. Om du inte är säker på den eller den nyansen, försök först använda sängkläder av en sådan färg så att du förstår om det passar eller inte. Sedan kan du lägga till andra tillbehör till sovrummet: kuddar, lampor, konstverk och mycket mer. Självklart kan du även göra din blå färg till huvudfärgen i rummet och lugna ner den med en touch av grått: sängkläder, möbler, kuddar, accessoarer och annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*