Home / Dekoration / Vad är ett hus i minimalistisk stil?

Vad är ett hus i minimalistisk stil?

Minimalism är stilen som har erövrat världen på sistone och inspirerar människor mer och mer. Kort sagt, det är en design avskalad till dess väsentliga syfte och identitet genom att ta bort allt onödigt. Summan av kardemumman är: ”Less is more”. Denna förminskade estetik exemplifierar enkelhet när den är som bäst, och inspirerar till ett förenklat sätt att leva – minimalism i kläder, saker, i ditt sinne.

Minimalism är så populärt eftersom det inte bara ser bra ut, utan också har flera fördelar. För det första är det känt att ett snyggt, rent utrymme ökar vår lycka och hälsa. För det andra erbjuder strömlinjeformade möbler mer utrymme, även i de minsta utrymmena. För det tredje, en lugn färgpalett eller ett begränsat urval av färger gör att rummet känns lugnt och mindre kaotiskt. När allt kommer omkring betyder mindre av allt mer pengar i fickan.

Färger

När de flesta tänker på minimalistisk hemdesign, föreställer de sig förmodligen en skarp svartvit färgpalett. Detta kan vara skrämmande och kan få ett rum att kännas föga inbjudande. Tänk på minimalistiska färgpaletter som komplementära neutrala färger, inte skarpa kontraster. Förenkla ditt färgschema genom att ta bort onödiga färger och begränsa det till två eller tre färger. Prova att lägga samma färg i olika strukturdelar. Lägg till exempel grå ullkuddar på en grå soffa. Om du redan har ett neutralt utrymme, lägg till lite färg för ett konstnärligt fokus, men gå inte överbord. Kom ihåg att mindre är mer.

funktionalitet och störningsdämpning

Dessa två punkter kan betraktas som en del av designen. Du bör överväga dem när du skapar ett minimalistiskt utrymme. Besvikelse: Att bo i ett rent och klart utrymme är inte bara minimalistiskt utan också hälsosamt. Om du har förnödenheter eller andra föremål som bara samlar damm, donera dem. Negativa utrymmen är en viktig del av alla minimalistiska utrymmen. Så här kan du blåsa nytt liv i rummet och lägga till lite negativt utrymme. Läs mer om negativa utrymmen och deras fördelar här.

Fokus i ett rum skapas ofta av möblerna och tillbehören i det, men sådana saker talar sällan om rummets funktion. Gör det bara med en bit som ger funktion, som en vacker lampa över ett tomt matbord eller en färgglad möbel. Varje gång du lägger till en, fråga dig själv: krävs detta? Om inte, glöm det.

möbel

Formerna på varje möbel ska vara enkla med rena linjer. Du kan behålla öppenhetstemat genom att välja möbler med öppen ram. Detta kan oftast hittas i form av tydliga bord och enkla metallramar. Håll accenterna små och enkla, men använd dem för att undvika att se kalla och tråkiga ut. Njut av!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*