Home / Dekoration / Vad är ett modernt hem från mitten av århundradet?

Vad är ett modernt hem från mitten av århundradet?

Med sina rena linjer och extremt coola atmosfär har modern inredning från mitten av århundradet varit populär i ungefär ett decennium. De bekväma och snygga designerna passar dagens mer avslappnade livsstil och öppna planlösningar.

Vad är modern stil från mitten av seklet? Det är verkligen ett tecken på utvecklingen från mitten av 1900-talet – främst efter andra världskriget – inom arkitektur, möbler, material och teknik som blev populär efter krigets slut. De flesta källor accepterar generellt att storhetstiden var mellan 1945 och 1969. Modernt från mitten av seklet har många rötter i tysk Bauhaus-stil. Tack vare migrationen från Europa efter andra världskriget tog designers denna inredningsstil till USA, där den blev, och fortfarande är, extremt populär.

Stilen är fortfarande populär än i dag då den passar perfekt med dagens moderna, samtida och eklektiska heminredningsstilar. En koppling till skandinavisk minimalism och införandet av naturliga material är en nyckelfunktion som driver sina anhängare.

Karakteristiska egenskaper

rena linjer

Det diskreta och eklektiska utseendet från mitten av århundradets moderna är baserat på rena linjer, kurvor och släta ytor. Det handlar mer om geometrisk minimalism, och överdriven inredning finns ingenstans i modern design från mitten av århundradet. Designfilosofin handlar om att fokusera på de grundläggande elementen och funktionen hos föremålet.

material

Plywood, plast, metall, glas, vinyl, plexiglas och lucite förekom i möbler från denna period. Trädetaljer är fortfarande ett förenande element i modern design från mitten av århundradet som härrör från skandinaviskt inflytande. Färdigt och obehandlat trä används till dekorativa detaljer som dörrar, knoppar, tak och förvaring.

Färger

Rena linjer och enkla former lämnar gott om utrymme för färg i mitten av århundradets moderna design känd för sina djärva färger. Var inte rädd för att rocka en mängd djärva nyanser här och där, inklusive klädsel, tapeter, ljusa golv, mattor och annat.

mönster och struktur

Texturer är också viktiga i mitten av århundradets moderna design, som i alla utrymmen som är moderna och fulla av rena linjer och minimalistiska former. Element som lurviga mattor, grova eldstäder i sten, släta glasbord, snygg keramik och texturerad klädsel ger ett mer intressant utrymme. Glöm inte abstrakta målningar och kuddar för att piffa upp utseendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*