Home / Dekoration / Vittrad träbetong
Vittrad träbetong

Vittrad träbetong

Den argentinske arkitekten Alejandro Sticotti lyfte en trälåda över det inglasade köket och matsalen i hans familjs fritidshus, Le Pedrera, på Uruguays kust. Huset ligger fem minuters promenad från stranden och fungerar som ett fritidshus för hans familj, som inkluderar hans grafiska designer, Mercedes, och deras fyra barn.

Huvudbostaden har en blandning av material, inklusive brädmärkta betongväggar, golv och tak texturerade från avtrycket av träplankor. Medan dessa förblir exponerade i hemmets privata områden, är väggarna på övervåningen täckta av slanka, väderbitna träpaneler från gatan.

Vittrade träväggar omger bottenvåningen, som rymmer köket och matsalen. Det finns stora glasytor med dörrar som leder till ett däck med hängmatta och gråa trämöbler, samt trädgården på baksidan. Den förhöjda volymen ovanför rymmer vardagsrummet och badrummet med fönster med utsikt över havet. Bostadsutrymmena i huvudbostaden delas också med det lilla gästhuset i två våningar längst ut i trädgården som har två sovrum med eget badrum. Paret arbetade tillsammans för att slutföra bygget av fastigheten.

På bottenvåningen kombineras samma material med ljust vitt kakel och en mängd olika trädetaljer som matbord och hyllor. Ljust vitt förs in av stora köksinredningar och en soffa med ett handfat i sten.

En metalltrappa med trätrappa leder till första våningen. Trägolv som sträcker sig till det angränsande sovrummet speglar det exponerade betongtaket ovanför. Rummet är detaljerat med bokhyllor och ett långt skrivbord framför ett fönster. Trappan leder sedan till taket.

Alejandro Sticottis uruguayanska hemmalag har överlevt trä och grupp
Stämplad betong som ser ut som vittrat trä Betong uteplats.
Stämplad betong som ser ut som väderbiten trä.  |  Betongterrass, min.
Betongbänkskivor Kaldari Santa Ana, CA vittrad träfinish.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*